Borsa, yatırım fonları, Bitcoin! Tedbirli olunması gereken dönemdeyiz

Borsa endeksi 9 bine geldi. Bundan yaklaşık bir ay önce Master Haber’in Youtube kanalında endeks 7 bin 300 iken o fiyatlardan korkmamak ve malımızı kaptırmamak lazım demiştim ve düşüşlerin her zaman fırsat olduğunu söylemiştim.

O günler geçti ve bir sürü kötü habere rağmen endeksimiz tarihi zirvelerini TL bazında kırdı ve geçti. Her zaman söylediğim şeyi tekrar hatırlatıyorum. Borsalarda düşüşler her zaman fırsattır. Çünkü mutlaka tarihi zirvelerini geçer. Para kazanmanın yolu tarihi zirvelerin aşağısındayken düşüşlerde fon almak. Bu bugüne kadar hep böyle olmuştur.

Şu an endeks epey bir hızlı gitti. Buralar biraz tedbirli olması gereken yerler. Mutlaka iyi şirketleriniz varsa, iyi şirketleri olanlar tabi tutmaya devam edebilir. Ancak kısa vadeli düşünmedikleri sürece.

İYİ ŞİRKETLERE ODAKLANMAK GEREKİR

Ama özellikle iyi şirketleri olmayanlar yani karı, bilançosu iyi olmayan ve performansı düşük hisselere sahip olanların mutlaka nerde hata yaptıklarını iyi analiz ederek, gerekirse temel analiz ve teknik analiz alarak daha iyi şirketlere odaklanmaları lazım.

BİREYSEL HİSSE YERİNE YATIRM FONLARI TERCİH EDİLEBİLİR

Eğer bu konularda sürekli yanlış hisse seçiyorlarsa ki halkın çoğunluğu bu şekilde. Mutlaka bireysel hisse seçmek yerine hisse senedi yatırım fonlarına yatırım yapmaları çok çok daha mantıklı olacak. Çünkü siz bireysel olarak iyi hisse seçmekte çok çok zorlanabilirsiniz. Ama yatırım fonları özellikle büyük bankaların yatırım fonları doğru hisseyi seçerken çok çok daha başarılı ve isabetli kararlar alınabiliyor.

Onun dışında seçime kadar doların da böyle ufak ufak çok büyük hareket yapmadan artması gayet beklenen bir şey. Dolarla beraber altın da böyle küçük küçük artması sağlıklı gözüküyor.

BITCOIN’DE YENİ BİR HİKAYE KONUŞUYOR OLABİLİRİZ

Bitcoin de 39 olan destekten bir dönüş geldi. Tekrardan 48 binleri görmesi olası. 48 binleri gördüğünde tarihi zirveyi geçip geçmeyeceğini tahmin etmek lazım. Tarihi zirveyi geçerse oradan sonra yeni bir hikaye konuşuyor olacağız.

Dolayısıyla bütün fiyatların epey arttığı tedbirli olunması gereken bir dönemdeyiz. Biraz daha tıpkı 7 bin 300’lerdeki büyük düşüşlerin veya fiyatların düştüğü anları takip etmemiz daha sağlıklı olacaktır. Var olanı tutabiliriz. Ama yeni alımlar için çok acele etmemek lazım. Tekrardan düşüş fırsatlarını beklemek çok daha sağlık olacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mert Başaran Arşivi