Zonguldak'ta batan gemideki 12 kayıp mürettebatın listesi ortaya çıktı!

Zonguldak'ta batan gemideki 12 kayıp mürettebatın listesi ortaya çıktı!
Zonguldak'ta fırtınada bir gemi ikiye bölünmüş, bir diğer gemiye de ulaşılamamıştı. İçişleri Bakanı Yerlikaya, kayıp geminin battığını belirtti. Kayıp 12 mürettebatın kimler olduğu açıklandı.

Dün yaşanan kuvvetli fırtınanın ardından Zonguldak'ta dalgaların boyu 5 metreyi aştı. Bir gemi karaya oturup ikiye bölünürken, Türk bandrollü bir gemi de kayboldu. Bakan Yerlikaya yaptığı açıklamada kaybolan geminin battığını ve gemide 12 mürettebatın olduğunu açıklamadı. O 12 kişinin kim olduğu ortaya çıktı. 

12 DENİZCİ KAYIP!

Sabah havanın daha iyi olacağı bilgisini aldıklarını söyleyen Bakan Yerliklaya, “Dün sabah erken vakitlerde rüzgarın zaman zaman 74 nata ulaştığını, dalga boyunun 9 metreye ulaştığını, görüşün maalesef 25 metreye düştüğünü, buradaki toplantıda bulunan arkadaşlarımız paylaştılar, anlattılar. Tabii bu kadar olumsuz bir hava koşulu ortamında maalesef ‘Kafkametler’ adlı gemimizde bulunan 12 vatandaşımız yani 12 Türk mürettebatın da arama kurtarma faaliyetini yapamadık. Üzülerek bunu belirtmek istiyorum. Duamız sabahleyin gün aydınlanır, aydınlanmaz inşallah olumlu havanın bize arama kurtarma çalışmaları yapmaya fırsat vermesini bekliyoruz. Ve az önce de ifade ettim, Sahil Güvenlik, Deniz Kuvvetleri, AFAD, kıyı emniyeti, jandarma, emniyet, itfaiye ekipleri hepimiz hazır ve olumsuz hava koşulları bize durur ve olumlu hale gelir gelmez de arama kurtarma çalışmalarımıza başlayacağız” dedi.

Screenshot 8-4

KAYIP MÜRETTEBATIN LİSTESİ ORTAYA ÇIKTI

Kafkametler gemisinin mürettebatında Kaptan Cemal Turan, 2’nci Kaptan Hıfzı Tarhan, Telsiz Zabiti Berke Çamurtaş, Başmühendis Veli Özel, 2’nci Makinist Göksel Özel, Güverte Ustası Tamer Özer, Usta Gemiciler İsmail Kaptan ile Satılmış Uslu, Gemici Mustafa Nacar, Usta makinist Cüneyt Aygen, Yağcı Ömer Hebip, Aşçı Metin Usta olduğu ortaya çıktı. Mürettebattan ise hala bir haber alınamadı.

Screenshot 9-6

TALİMAT CUMHURBAŞKANI'NDAN GELDİ

İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, “Şuanda Türkiye’nin 46 ilinde meteoroloji genel müdürlüğü uyarısıyla turuncu ve sarı kod uyarısı verildi. Yoğun yağış ve fırtına uyarısı var. Karadeniz’de özellikle Zonguldak, Sakarya bölgesinde çok yoğun bir rüzgâr var. Zonguldak Ereğlisi’nde maalesef bir gemi mendireğe çarparak battı. 12 denizcimiz şuanda kayıp. Arama tarama çalışmaları devam ediyor. Çalışmalara hava şartları izin vermiyor. Cumhurbaşkanımız, Bakanımıza buraya geçmesi konusunda talimat verdi” sözlerine yer verdi.