Zincir markette yılın ilk etiket oyunu! Rafta 138, kasada 169 TL...

Zincir markette yılın ilk etiket oyunu! Rafta 138, kasada 169 TL...
Bir zincir markette kaydedilen görüntü, sosyal medyada büyük tepki çekti. Görüntülerde, raftaki etiket fiyatı ile kasadaki fiyatın farklı olduğu görüldü. Raftaki etikette kestane fiyatı 138 TL yazmasına rağmen kasada 169 TL çıktı.

Samsun'da bir zincir markette yılın ilk etiket oyunu müşterinin cep telefonu kamerasına yansıdı. Rafta 138 TL yazan kestaneyi alan müşteri, kasada 169 TL olduğunu görünce büyük bir şok yaşadı. O anlar sosyal medyada büyük tepki çekti.

31 TL’lik raf-kasa farkına itiraz eden müşteriler, durumun sebebini mağaza çalışanlarına sordular.

Mağaza çalışanları, kestane fiyatındaki farkın etiketi değiştirmeyi unuttukları için yaşandığını söylediler. Vatandaşların etiket fiyatı ile kasadaki fiyatın aynı olması gerektiğini hatırlatması üzerine ise çalışanlar, zammın yılbaşı ile birlikte uygulanmaya başlayacağını ve etiketleri yeni fiyatlara göre değiştireceklerini söylediler.

ÜRÜN BAŞINA 2 BİN 172 TL CEZA

Yetkililer, Ticaret Bakanlığı’nın 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un 77’nci Maddesi uyarınca raf-kasa fiyat farklarında satıcıya ürün başına 2 bin 172 TL ceza uygulandığı belirttiler.

Kaynak:İHA