Zeytinburnu'nda 20 parsel alan kentsel dönüşüme gitti: Tabut evlerden kurtulan halk konut yerine hastane istiyor

Zeytinburnu'nda 20 parsel alan kentsel dönüşüme gitti: Tabut evlerden kurtulan halk konut yerine hastane istiyor
İstanbul Zeytinburnu’nda yer alan kaçak binaların yapıldığı 220 parsellik alan kentsel dönüşüme gitti. Bölge halkı ise konut yerine büyük bir hastaneye ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Zeytinburnu Kazlıçeşme Mahallesinde 20 parsellik alanda bulunan kaçak, iskansız binaların kentsel dönüşüm kapsamında yıkım işlemi başladı. Yıkılan alana bölge halkı, büyük bir sağlık kompleksinin yapılmasını istedi.

‘DONANIMLI BİR HASTANE İSTİYORUZ’

Bölgede yaşayan Serap Eryiğit, bölgenin tam teşekküllü bir hastaneye ihtiyacı olduğunu belirterek, “Burada oturan bir vatandaşım. Zeytinburnu bölgesinde tam teşekküllü büyük bir hastanemiz yok. Benim şahsi fikrimi sorarsanız Zeytinburnu’nda daha donanımlı bir hastane olmasını isteriz. Pandemi döneminde Zeytinburnu’nda büyük bir hastane olmuş olsaydı farklı yerlere yönlenmemiş olurduk. Burada gitmemiz daha rahat olurdu. Zeytinburnu’nda büyük ve donanımlı bir hastane olursa bizim için daha iyi olur” dedi.

‘ESKİ EVLER TABUT EVLERDİ’

Yıkılan evlerin tabut evler olduğunu söyleyen Mehmet Elitaş, “60 yıldır Zeytinburnu’nda ikamet ediyorum. Burada oturuyorduk, tabut evlerdeydik. Bizi güvenli olan bir binaya taşıdılar. Buranın ne yapılacağını bilmiyoruz. Zeytinburnu’nun tam teşekküllü bir hastaneye ihtiyacı var. Rehabilitasyon merkezine, diş hastanesine ihtiyacı var” şeklinde konuştu.

‘EN YAKIN HASTANE KİLOMETRELERCE UZAKTA’

Bölgede gazetecilik yapan Taylan Demirelli, “Zeytinburnu’nda sağlık alanı içerisinde kalan bu 20 parsel devlet hastanesi olsun mu diye anket yapsak yüksek oranda kazanır. Biz Samatya’yı kullanıyoruz. Samatya’nın da birçok bölümü taşındı. İnsanlar gece rahatsızlandıklarında zaman gidecekleri en yakın hastane uzak mesafede. 300 bin nüfuslu bir yerde yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

‘BELEDİYE BAŞKANI TABUT EVLERDEN KURTARDI’

Yıkılan yerde kaçak yapıların olduğunu söyleyen Demirelli, “Belediye Başkanımız Ömer Arısoy, sağ olsun burası kaçak yapılan binalar ile doluydu. Yani iskanlı bir yer değildi. Parsel olarak sağlık alanı içerisinde kalıyordu. İnsanlar tabut evlerde yaşıyorlardı her an bir depremde burası yıkılacaktı. Belediye Başkanımız Ömer Arısoy, bu insanları buradan taşıyarak çok güzel bir alan açtı. Bu alana konut değil de sağlık tesisi yapılması lazım. Buraya devlet hastanesi kurulmasını talep ediyoruz” dedi.