Yunan askerleri Türk balıkçılara saldırdı! Yunan hücum botunu Sahil Güvenliğimiz böyle kovaladı

Yunan askerleri Türk balıkçılara saldırdı! Yunan hücum botunu Sahil Güvenliğimiz böyle kovaladı
Ege Denizi'nde 2 Türk balıkçı gemisi, Yunan Sahil Güvenlik ekibinin tacizine maruz kaldı. Önce demir çubukla gemilere vuran Yunan askerleri, daha sonra Türk balıkçı gemilerine tazyikli suyla müdahale etti. Gergin anların yaşanmasına neden olan olay, Türk Sahil Güvenlik ekibinin bölgeye gelmesiyle son buldu.

Ege Denizi'nde açılan 'Alibey' ve 'Mehmet Kaptan' adlı 2 Türk balıkçı gemisi, akıntı nedeniyle Yunan kara sularına sürüklenince Yunan Sahil Güvenlik ekiplerinin müdahalesiyle karşılaştı. Balıkçıların teknesine demir çubukla saldıran Yunan askerleri, daha sonra gemilere tazyikli su sıktı. Yunan askerlerinin tacizi cep telefonu kamerasına yansıdı.

Balık avı için dün gece, 'Alibey' ve 'Mehmet Kaptan' adlı 2 Türk balıkçı teknesi Kuşadası açıklarında denize ağ atıp, beklemeye başladı.

AKINTI YUNAN KARA SULARINA İTTİ

Bekleyiş sırasında tekneleri akıntıyla Yunan kara sularına sürüklenen Türk balıkçılar, bir anda karşılarında Yunan Sahil Güvenlik ekibini gördü.

ÖNCE DEMİR ÇUBUK SONRA TAZYİKLİ SUYLA TACİZ!

Yunan askeri, Türk balıkçılara Yunan kara sularında olduğunu söyledi. Yunan askeri, bağırıp uzun bir demir çubukla Türk balıkçı teknelerine vurdu. O anları, Türk balıkçıları cep telefonuyla görüntüledi. Türk balıkçılar durumu telsizle, Türk Deniz Kuvvetleri'ne bildirdi.

Yunan botu olay yerinden ayrılıp kısa süre sonra tekrar döndü. Balıkçılar, bu kez Yunan botundan tazyikli suyla kendilerine müdahale edildiğini belirtti. Ardından Yunan botu, Türk sularına girdi. 

TÜRK SAHİL GÜVENLİK, YUNAN BOTUNU ÖNÜNE KATTI

Bunun üzerine Türk Sahil Güvenlik botu müdahale edip, önüne kattığı Yunan botunu Türk sularından çıkardı. O anlar da yine cep telefonuyla görüntülendi.

Camları kırılan 'Alibey' adlı balıkçı teknesinin kaptanı Ali Sarıhan (24), yaşadıklarını anlatıp, "Sınırda ağ atmıştık. Akıntıyla Yunan kara sularına doğru kaydık. Yunan Sahil Güvenliği geldi. Elinde demir çubuk vardı. Sağa sola vurup teknemizin camını kırdı. Biz Türk Deniz Kuvvetleri'ne bildirdik. Teknemize tazyikli su sıkıp, taş da attılar. Şükürler olsun ki yaralanan olmadı" dedi.