Yozgat’ta kar yağışı etkili oldu

Yozgat'ta gece boyunca etkili olan kar yağışı, kenti beyaz bir örtüyle kaplarken, vatandaşlar günlerine kar manzarasıyla başladı. Erken çiçek açan badem ağaçları da kar altında kalarak doğaya farklı bir güzellik kattı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından kar yağışı uyarısı yapılan Yozgat, beklenen kar yağışını yaşadı. Gece geç saatlerde başlayan kar yağışı sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti. Yozgatlılar, kenti beyaza bürüyen kar yağışıyla güne "merhaba" dedi.

Kar yağışının ardından karayolları ekipleri ana yolları, belediye ekipleri ise cadde, sokak ve kaldırımları temizlemek için çalışmalarını sürdürdü.

Türkiye'nin ilk milli parkı olan Yozgat Çamlığı Milli Parkı, kar altında oluşan seyirlik manzaralarıyla dikkat çekti. Kentin yüksek kesimlerinde kar kalınlığının 10 santimetreye ulaştığı belirtildi.

Kar yağışının ardından meyve ağaçları da beyaz örtüyle kaplanarak doğaya zarif bir görünüm kazandı.

Yozgat Çamlığı Milli Parkı'na gelen vatandaşlardan Yusuf Şen, kar altında kahvaltı yapmak için çamlığı tercih ettiğini belirterek, "Beklenen kar yağışı geldi. Kar rahmettir, inşallah Rabbim bundan sonra daha çok kar verir. Tepelerde kar daha fazla. 10 senedir Yozgat Çamlığı'nda karda spor yapıp kahvaltımı yapıyorum. Çok şükür güzel bir hava var. Manzara da çok güzel." şeklinde konuştu.

Kaynak:İHA