Yaz saati uygulaması tepki çekmeye devam ediyor! Sabah karanlığında çocuğunu okula götüren veli isyan etti: Yazıktır, günahtır

Yaklaşık yedi yıl önce kaldırılan kış saati uygulaması, başta karanlıkta okula giden öğrenciler olmak üzere vatandaşların tepkisini çekmeye devam ediyor. İzmir'de bir veli de çocuğunu okula götürürken çektiği videoyla bu duruma isyan etti.

Türkiye'de 2016 yılında tartışmalarla gelen kalıcı yaz saati uygulaması, kış mevsimiyle beraber karanlıkta işe veya okula giden vatandaşlar tarafından yeniden gündem oldu.

Karanlıkta yola çıkan pek çok vatandaş, tasarruf gerekçesiyle alınan kararın yürürlükten kaldırılması için çağrı yapıyor.

ÇEKTİĞİ VİDEOYLA İSYAN ETTİ

Özellikle öğrenciler karanlığın hakim olduğu saatlerde okula gidiyor. İzmir'de bir anne de yaşadığı sorunu sosyal medya hesabından çektiği bir videoyla anlattı.

Karanlıkta çocuğuyla okula giderken çektiği videoda anne Milli Eğitim Bakanlığı'na seslenerek şu ifadeleri kaydetti:

Yazıktır, günahtır Milli Eğitim Bakanım. Genç kızlar için çocuklar için şu okul saatlerini bir düzenleyin ne olur. Şuraya bakın, bir biz sokaktayız bir de baskına giden özel harekat...