Uyanır uyanmaz soluğu onların yanında alıyor. 40 yıldır çocukları gibi bakıyor

Sivas'ta yaşayan 65 yaşındaki Şemsettin Kılıç, 40 yıldır kumru besleyerek onlarla özel bir bağ kurdu. 25 yaşında Sivas kumrularına ilgi duymaya başlayan Kılıç, bir çift kumru alarak başladığı bu hobiyi zamanla daha da genişleterek kuş sayısını artırdı.

Müstakil evinin bahçesinde özel bir yaşam alanı oluşturan Kılıç, her sabah kümeste bulunan sobayı yakarak kuşlarının konforlu bir ortamda yaşamasını sağlıyor.

Günün büyük bir kısmını kumrularıyla ilgilenerek geçiren Kılıç, onlara olan sevgisini çocukları gibi bakım yaparak gösteriyor.

Kılıç, çocukluktan gelen bu tutkunun 40 yıldır devam ettiğini belirtiyor. Güvercin besleme döneminden sonra Sivas kumrusuna yönelen Kılıç, sabahları kumrularına yem ve su vermenin yanı sıra sobayı yakarak sıcak bir ortam sağlıyor.

Kumruların soğuk havalarda boğaz enfeksiyonu kapabileceğini belirten Kılıç, bu nedenle onları sıcak tutmaya özen gösteriyor. Kumruların ötme şekli ve renklerine göre kalitelerini anladığını söyleyen Kılıç, Sivas kumrusuna olan talebin yurtdışından geldiğini ve bu özel kuşların tanesinin 50-100 bin TL arasında değerlendiğini ifade ediyor.

Arabistan, İran ve Mısır'dan büyük ilgi gören bu kumrular, özel özellikleri ve güzellikleriyle dikkat çekiyor.

Kaynak:İHA