Ürküten manzara! Su seviyesi düştü, tekne ile iskele arasında metrelerce mesafe oluştu

Denizli'de, Cindere Barajı'nda yaşanan kuraklık nedeniyle endişe verici bir manzara ortaya çıktı. Tekneyle yapılan gezilerin düzenlendiği baraj gölünde su seviyesi alarm veren şekilde düşerken, iskele ile tekne arasında normalde olması gereken seviyede olan metrelerce bir mesafe oluştu.

Türkiye genelinde her geçen yıl daha fazla hissedilen küresel iklim değişikliği ve kuraklık, Denizli'deki göl, gölet ve barajları etkilemeye devam ediyor. Denizli'de uzun yılların altında kalan kar ve yağışlar, kuraklık izlerini silmeye yetmedi.

Bu durum, bölgenin en büyük sulama kaynağı olan Güney ilçesindeki Cindere Barajı'nda da belirginleşti.

Barajdaki su seviyesi, normallerin altına inerek endişe yaratırken, 84 milyon 270 bin metreküp su tutma hacmine sahip olan barajda, iskele ile tekne arasında normalde olması gereken seviyede olan metrelerce mesafe oluştu.

Denizli'nin Güney ilçesindeki Cindere Barajı'nın durumunu gözlemleyen Dr. Ahmet Altınel, "Denizli, kuraklık açısından zorlu günler geçiriyor. Son günlerde etkili olan yağışlar, umarım barajların dolmasına yardımcı olur. Mart ayında yağışlar devam ediyor ancak su seviyesi hala düşük. Baraj gölünde daha önce yüzen büyük bir tekne bulunuyordu. Ancak su seviyesi düştüğü için iskele ve tekne arasında büyük bir mesafe oluştu. Eğer su seviyesi yükselirse, tekne de yukarı çıkacak ve iskeleden tekneye binmek mümkün olacak. Normalde su seviyesinde olan iskele şu anda metrelerce yüksekte bulunuyor. Cindere Barajı'nda su seviyesinin yükselmesini umutla bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Kaynak:İHA