Türkiye için su kaynaklarının tükeneceği tarih verildi! Zamanımız çok kısıtlı! Felaket artık kapıda

Türkiye için su kaynaklarının tükeneceği tarih verildi! Zamanımız çok kısıtlı! Felaket artık kapıda
Kurak geçen kış aylarının ardından Türkiye'de kuraklık sinyalleri verilmeye başlandı. Su kıtlığı yazdan beri devam ederken Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Türkiye için su kaynaklarının tükeneceği tarihi verdi. Söz konusu tarih gözler önüne serildiğinde zamanın kısıtlı olması felaketin resmen kapıda olduğunu ortaya çıkardı.

Ülkemizde görülmeye başlanan su kıtlığı büyük bir kriz haline gelmeye başladı. Öyle ki Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı,  2030 yılına işaret ederek su kıtlığı çekebileceğimizi açıkladı. 

Kk 1
 

2030'DA SU KAYNAKLARIMIZ İYİCE AZALABİLİR 


Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye ve dünyanın önümüzdeki yıllarda çok daha büyük su sorunlarıyla karşı karşıya kalacağını belirterek, “2030’da su kaynaklarımızın yüzde 20 azalması öngörülüyor” dedi. Yumaklı, “Bir damla da sen ol” diyerek herkesi su tasarrufu konusunda seferberliğe davet etti.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Dolmabahçe’deki Cumhurbaşkanlığı Çalışma Ofisi’nde düzenlenen "Su Verimliliği Seferberliği" bilgilendirme toplantısında su sorununun önümüzdeki yıllarda daha kritik bir hal alacağını söyleyerek, 2030 yılında Türkiye’nin kaynaklarında yüzde 20 oranında azalma olacağını belirtti. Bu anlamda bakanlık olarak yaptıkları çalışmalardan bahseden Yumaklı, herkesi su tasarrufu konusunda bilinçli olmaya davet ederek, seferberlik çağrısında bulundu.