Türkiye beşik gibi sallanırken Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan rahatlatan İstanbul depremi açıklaması geldi!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan Master Haber TV YouTube kanalının canlı yayın konuğu oldu. Malatya'da iki gündür meydana gelen depremlerle ilgili konuşan Ercan, büyük Marmara depremi ile ilgili de açıklamalarda bulundu. İstanbul'da yakın zamanda bir deprem beklemediğini ifade eden Ercan, beklediği tarihi verdi.

Türkiye beşik gibi sallanıyor. Dün hem Muğla hem de Malatya'da meydana gelen depremler vatandaşlara panik yaşattı. Malatya'da iki gündür meydana gelen depremler sonrası gözler deprem uzmanlarına çevrildi. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan konuyla ilgili Master Haber TV YouTube kanalının canlı yayına bağlanarak değerlendirmelerde bulundu. Malatya'daki depremin artçı olduğunu belirten Prof. Dr. Ercan, İstanbul'da yakın zamanda deprem olmayacağını söyledi.

MALATYA'DAKİ ARTÇI SARSINTILAR 2025-2026'YA KADAR SÜRECEK

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Master Haber TV YouTube kanalının canlı yayınına telefonla bağlandı. Prof. Ercan Malatya'daki depremlerle ilgili şunları söyledi:

Malatya'daki deprem yeni bir deprem gibi algılanmaması gerekiyor. Artçı depremler bu bölgede hala boşalmamış depremler en az 2025 2026'ya kadar sürecektir. Bunlar küçük ölçekli depremler.

11 ilde büyük korku var. Yapılacak her asılsız korku dolu haber bölgeye zarar veriyor. Büyükşehirlere göç başlıyor.

4 büyüklüğündeki depremler abartılacak boyutta değildir. Bunun arkasından daha büyük bir deprem gelmiyor. Gelecek diyen varsa bilimsel açıklamalar yapmıyor.

screenshot-10-002.png

MARMARA'DA KISA ZAMANDA BÜYÜK BİR DEPREM BEKLEMİYORUM

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan beklenen büyük Marmara depremi ile ilgili de şunları söyledi.

Yalova'daki deprem sıradan bir depremdi. İstanbul'da günün birinde deprem olacak. Marmara gergin değil. En erken 2045 olur, 2075 yılına da kayabilir. İstanbul depreminden daha önce olacak büyük deprem alanları da var. İstanbul'da büyük bir deprem beklenmiyor. Marmara gergin değil. Marmara istese de büyük deprem yapamaz. Küçük depremler olur. Marmara'da kısa bir zamanda deprem beklemiyorum.

Kaynak:Master Haber