TSK’nın keskin gözü! Birçok testten geçiyor: Kanada ambargo uyguladı, ASELSAN üretti

TSK’nın keskin gözü! Birçok testten geçiyor: Kanada ambargo uyguladı, ASELSAN üretti
ASELSAN tarafından milli hava platformları için geliştirilen elektro-optik keşif, gözetleme ve hedefleme sistemi ASELFLIR-500'ün seri üretimi devam ediyor. TSK’ya güç katacak ASELFLIR-500, çoklu hedef takibi de yapabiliyor.

ASELSAN, TSK'nın Suriye’de terör koridoru oluşmasını engellemek amacıyla 2019 yılında başlattığı Barış Pınarı Harekatı’nın ardından Kanada’nın Türkiye’nin ambargo uygulaması üzerine çalışmalarına hız verdi.

ASELSAN mühendislerinin çalışmasıyla ileri teknoloji elektro-optik keşif, gözetleme ve hedefleme sistemi ASELFLIR-500 geliştirildi. İHA ve SİHA’lar dahil tüm hava araçları için geliştirilen ASELFLIR-500, pek çok teste tabi tutularak kullanıma sunuluyor.

TSK’NIN KESKİN GÖZÜ

Hudut güvenliğine kadar pek çok alanda havadaki 'keskin gözü' olacak sistem, milli hava platformlarında TSK'ya güç katacak. Yüksek irtifalarda çok düşük sıcaklıklarda kullanılabilecek sistem, yüksek çözünürlüklü kameraları sayesinde özellikle 'M' sınıfı İHA'larda yüksek görüntüleme performansı sağlayacak.

ekran-goruntusu-2024-03-16-143433.png

İHRACAT GÖRÜŞMELERİ SÜRÜYOR

Tüm görüntüleme kanallarında yüksek çözünürlüklü sensörler kullanıldı. Bu şekilde sistemin daha önce görüntüleme kanalı olarak kullanılmayan kanalları da işlevsel hale getirildi. Sistemin stabilizasyon performansı, görüntüleme ve hedef işaretleme performansı benzer yabancı ürünlere karşı üstünlüğü doğrulandı. Uluslararası pazarda lider konumuna ulaşması beklenen sistem için farklı sözleşme çalışmaları sürdürülüyor. Birçok farklı ülke ile ihracat görüşmeleri devam ediyor.

Kaynak:DHA