Şehitlerimizin ardından sınır noktasında Bakan Güler'den kararlılık mesajı: Teröre kim destek verirse aralıksız vuracağız

Şehitlerimizin ardından sınır noktasında Bakan Güler'den kararlılık mesajı: Teröre kim destek verirse aralıksız vuracağız
Türkiye 12 evladına ağlarken, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler sınır noktasında kararlılık mesajı verdi. Bakan Güler, teröre kim destek verirse aralıksız taarruzun devam edeceğini belirtti.

Türkiye 2 günde 12 evladını kaybetti. Şehit ateşi 12 evi yaktığı gibi hepimizin yüreğini de paramparça etti. Sınır noktasına giden Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler PKK terörüyle mücadelede “Operasyonlarımız, kim destek verirse versin, eli kanlı teröristler, bu coğrafyadan yok olup gidinceye artan bir şiddet ve baskı ile aralıksız taarruzî anlayışla devam edecektir” mesajı verdi.

BAKAN GÜLER SINIR HATTINDA

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, gece boyunca Hava Kuvvetleri Harekât Merkezi’nden operasyonları yönettikten sonra dün sabah Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) komuta kademesi ile Irak sınır hattına gitti. Önceki gün şehit olan 6 askerin memleketlerine uğurlama törenine katılan, Şırnak’ta tedavi gören yaralı askerleri ziyaret eden Bakan Güler, ardından komutanlarla Irak sınırı yakınındaki Şırnak 23’üncü Piyade Tümen Komutanlığı’na geçti.

30 TERÖRİST ETKİSİZ

Daha sonra Bakan Yaşar Güler başkanlığında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ve birlik komutanlarının katılımıyla toplantı gerçekleştirildi. Pençe-Kilit Operasyonu bölgesindeki son duruma ilişkin bilgi alan Bakan Yaşar Güler, bölgedeki saldırılar sonrası etkisiz hale getirilen terörist sayısının 30’a yükseldiğini açıkladı.