Seçil Erzan öyle bir ifade verdi ki herkesin başını yaktı: Ben onların Seço'suydum

Seçil Erzan öyle bir ifade verdi ki herkesin başını yaktı: Ben onların Seço'suydum
Türkiye’nin günlerdir konuştuğu fon dolandırıcılığında ikinci kez hakim karşısına çıkan Seçil Erzan verdiği ifadesinde adeta taktik değişikliğine gitti. Erzan’ın itirafları davada ‘Mağdur’ olarak geçen isimleri yakacak cinsten. İşte detaylar…

ERCAN ÖZTÜRK / ÖZEL HABER

Master Haber Muhabiri Ercan Öztürk gece yarısına kadar devam eden duruşmayı takip etti. İkinci kez ifade veren Erzan adeta tüm sevdiklerini sattı. Kuzeni Tanin Yılmaz’ı, eşi Merve Yılmaz’ı, eski sevgilileri Atilla Baltaş’ı, ‘Ağabey’ dediği zabıta Hüseyin Eligül’ü, Fatih Terim'i ve daha nice isimleri…

ARDA TURAN’A ‘SEÇO’ GÖNDERMESİ…

Seçil Erzan yedi saat süren ifadesinde ilginç göndermeler yaptı. Özellikle de Arda Turan’a... Kırılan telefonunda kurtarılan mesajlarda Arda Turan, fona para yatırdığı ilk dönemlerde Erzan’a ‘Seço’ diye hitap etmesi ediyordu. Erzan dünkü ifadesinde, ‘Para kazanırken iyiydim. Afyon’dan lokumlar, saatler hediye ediyorlardı. Kızlarıydım. Ben onların Seço’suydum’ diyerek bir anlamda ilk golü Arda Turan’a atıyordu. Erzan ayrıca Arda Turan’ın kendisine hediye ettiği Rolex saati hiç takmadığını da ifadesine eklemeyi de unutmadı.

007 ATİLLA BALTAŞ!

Erzan’ın kırılan telefonunda ortaya çıkan mesajlarda Atilla Baltaş’la eski sevgili oldukları ortaya çıkmıştı. O mesajları okuyan herkes Atilla Baltaş’ın Erzan’ın en büyük destekçisi olduğunu konuşmaya başlamıştı. Ancak Erzan dünkü ifadesinde anlattıklarıyla bir anlamda Baltaş’ı ateşe attı. Erzan, ‘Atilla Baltaş’ın tefecilerden bana getirdiği ve içerisinde dolar olan çantalara takip cihazı koyduğunu Semih Kaya olayından sonra anladım. Özellikle parayı çantayla vermek istiyordu. Muhtemelen GPS cihazı koyuyordu’ dedi. Bununla da kalmıyordu Erzan. Baltaş’ın kendisine getirdiği paranın büyük bir bölümünü tefecilerden aldığını da itiraf ediyordu.

EV ALDI ARABA ALDI

Erzan’ın ifadesinde dikkat çeken bir diğer bölüm de Çorlu Belediyesi eski Zabıta Amiri Hüseyin Eligül ile ilgili bölümdü. Herkes Eligül’ün o kadar parayı nereden bulduğunu merak ediyordu. Erzan, ‘Ben onlara söz verdiğim faizleri ödemek için para verirken onların hayat standartları yükseliyordu. Mesela Hüseyin Ağabey’in oğlu üniversiteden yeni mezun olmuştu. Oğluna mezuniyet hediyesi olarak son model araba aldı. Ev aldı’ diyerek Eligül’ün ‘500 bin dolar alacaklıyım’ ifadesini de yalanlıyordu.

İĞNEDEN İPLİĞE BEN KARŞILIYORUM

Yedi saatlik ifadede en büyük göndermeler ise kuzen Tanin Yılmaz ve eşi Merve Yılmaz’a geliyordu. Erzan, Avukat Rezzan Epözdemir’in ‘Sayemde dünyaları kazandılar. Şimdi tatildeler. Uyuzlar’ mesajında kimi kastettiğini, ’Benim burada kastettiğim kişi Hakan Ateş değil Merve Yılmaz’dır. Tatile gidenler ise onun kızlarıdır. Merve çok hırslıydı. Çok para kazanmak için annesi ve babası için krediler çekip özel hesapta değerlendirmem için bana veriyordu. Para kazandığı dönemlerde gittiği her yerden bana hediye getiriyordu. Afyon’dan bana lokumlar getirmişti’ sözleriyle anlattı. Kuzeni Tanin Yılmaz için ise, ‘Bütün geçimini özel bankacılık hesabından verdiğim faizlerle karşılıyordu. Kendisi para harcamazdı. İğneden ipliğe her şeyini ben karşılıyordum’ diyerek Yılmaz’ın da bu fondan büyük paralar kazandığını itiraf ediyordu.

‘FATİH TERİM FONU’ BOMBASI!

Seçil Erzan’ın dünkü ifadesinde patlattığı en büyük bombalardan biri de ‘Fatih Terim Fonu’ oldu. Terim’in avukatları gazetelere, internet sitelerine ve televizyonlara ‘Bu fona Fatih Terim Fonu derseniz dava açarız’ tebligatı göndermişti. Mahkeme Başkanı Erzan’a, ‘Para aldığın kişilere Hakan Ateş Fonu veya Fatih Terim Fonu dedin mi?’ şeklinde bir soru yöneltti. Erzan’ın bu soruya verdiği yanıt ‘Başlarda kimseye söylemedim. Ancak Emre’ye söyledim’ diye yanıt verdi. Erzan, fona para yatıran en masum kişinin ise Emre olduğunu açıklaması dikkat çekiciydi. Emre için ‘Çocuğun ne günahı vardı’ diyen Erzan, Emre’den aldığı parayı kime dağıttığını kuruşu kuruşuna açıkladı.