Putin'den Türkiye'ye övgü dolu sözler! "Başrol oynuyor"

Putin'den Türkiye'ye övgü dolu sözler! "Başrol oynuyor"
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Gazze'deki krizin çözümüne ilişkin Türkiye'den övgüyle bahsetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gazze'deki gelişmelere en fazla ilgi gösteren lider olduğunu belirten Putin, "Önemli ve başrol oynadığını belirtmek isterim" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, başkent Moskova'da bulunan Gostiny Dvor Ticaret ve Sergi Merkezi'nde gerçekleştirilen yıllık özel soru-cevap oturumuna ve yıl sonu basın toplantısına katıldı. Burada Türkiye ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Putin, Türkiye'den övgü dolu sözlerle bahsetti.

"ERDOĞAN İLE GELECEK YIL BAŞINDA BULUŞACAĞIZ"

Putin "Erdoğan ile sürekli temastayız. Türkiye'yi ziyaret etmek istiyordum ama Erdoğan'ı programına uymadığı için ziyaret gerçekleşemedi. Erdoğan ile gelecek yılın başında Türkiye'de buluşma konusunda anlaştık" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE ÖNEMLİ BİR LİDER ROLÜ SERGİLİYOR"

Türkiye'nin Gazze diplomasisiyle ilgili de konuşan Putin, şunları söyledi:

Erdoğan, Gazze'deki durumun normale dönmesinde önemli bir lider rolü sergiliyor. O, kesinlikle bu trajediye en fazla ilgi gösteren ve durumun iyi yönde değişmesi için her şeyi yapan uluslararası toplum liderlerinden biri. Önemli ve başrol oynadığını belirtmek isterim. Bu açıkça görülüyor. O, bu konuda çok aktif. Tanrı O'na sağlık versin. Zira olanlar tam bir felaket. Ukrayna'daki çatışmalara ve Gazze'de yaşananlara baktığınızda, tüm dünya aradaki farkı görüyor. Gazze'de binlerce çocuk, kadın ölüyor. Ukrayna'da böyle bir şey yok."