Prof. Dr. Naci Görür'den depremle ilgili bu kez korkutan değil güzel haber geldi!

Prof. Dr. Naci Görür'den depremle ilgili bu kez korkutan değil güzel haber geldi!
Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen deprem faciası öncesi bu bölgeye dikkat çeken, bu günlerde ise beklenen İstanbul depremi ile ilgili peş peşe uyarılarda bulunan yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür uzunu süredir ilk kez güzel bir haber verdi! Prof. Naci Görür heyecanını “Bugün dünden de umutluyum” diyerek paylaştı…

Derem kuşağındaki Türkiye’de 6 Şubat’ta meydana gelen ve tüm ülkeyi yasa boğan deprem faciasında Prof. Dr. Naci Görür’ün o bölgele sürekli dikkat çekmesi gündem olmuştu. Türkiye’de deprem denilince ilk akla gelen isimlerden olan yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür halkın ve yöneticilerin deprem gerçekliğine dikkatini çekmek için bazen sosyal medyadan uyarılarda bulundu, bazen konferanslarda açıklama yaptı bazen de ekranlarda gözyaşı döktü..

İSTANBUL’DA BÜYÜK DEPREM YAKIN!

Prof. Dr. Naci Görür son dönemlerde her katıldığı platformda büyük İstanbul depreminin her an olabileceğine dikkat çekerek bir an önce önlem alınması gerektiğini açıklıyor. Depreme dirençli kentler ve dönüşüm için çağrılar yapan Prof. Dr. Naci Görür’ün açıklamaları hep ürkütücü korkutan denilerek medyaya yansıdı. Prof. Dr. Naci Görür uzun süredir ilk kez güzel bir haberi sosyal medyadan takipçileri ile paylaştı!

BUGÜN DÜNDEN DE UMUTLUYUM!

Prof. Dr. Naci Görür bu kez sevindiren açıklama geldi. Görür sosyal medyadan yaptığı paylaşımda “Sesimizi işittiler” diyerek şu mesajı paylaştı:

“Arkadaşlar, bugün dünden de umutluyum. Belki de sesimizi işittiler. Tunceli ve ilçelerinde depreme hazırlık çalışmalarının yapılmaya başlandığını, yapı stokunun elden geçirildiğini, kimi yerlerde çürük binaların yıkıldığını, devlet binalarının sağlamlaştırıldığını, görevli kişilere acil durum ve müdahale eğitimlerinin verildiği gibi şeyler duydum. Çok sevindim. Tunceli yönetimini ve yetkilileri insanlarım adına kutluyorum, sevgiyle”