Paraları Seçil Erzan yerine vadeli hesaba yatırsalardı istedikleri gelire bakın kaç yılda ulaşabileceklerdi?

Paraları Seçil Erzan yerine vadeli hesaba yatırsalardı istedikleri gelire bakın kaç yılda ulaşabileceklerdi?
Futbol dünyasından pek çok isim tomar tomar elden para verip, daha fazla gelir elde etmek isterken dolandırıldı. Paralarını Seçil Erzan'a değil de yasal yollardan vadeli hesaba koysalardı istedikleri rakama bakın kaç yılda ulaşacaklardı.

Kamuoyunda "Fatih Terim Fonu" olarak bilinen Arda Turan, Emre Belözoğlu, Selçuk İnan, Semih Kaya gibi pek çok ismi dolandırdığı suçlamasıyla tutuklu bulunan Seçil Erzan Türkiye'nin gündeminden düşmüyor. Futbolcuların 46 günde yüzde 253 getiri vaadine kanması akıl tutulmasına yol açarken, paralarını mevduatlı hesaba yatırsalardı bu rakama 5 yılda ulaşabileceklerdi.

5 YILDA ULAŞACAKLARI PARAYA 46 GÜNDE ELDE ETMEK İSTEDİLER

Fon dolandırıcılığına başlka bir perspektiften bakıldığında adeta akıl tutulması yaşanıyor. Konuşulanlara göre bankacı Erzan ünlü isimlerden toplamda 44 milyon dolar topladı. Erzan'ın bu paraları 46 günde yüzde 253 getiri vaadiyle aldığı belirtiliyor. Olayın ilginç tarafı bu noktada ortaya çıkıyor. Türkiye'de an itibariyle bu kadar kısa zamanda bu denli büyük bir getiri veren herhangi bir finansal ürün veya bir araç bulunmuyor.

YASAL YOLA BAŞVURMAYINCA DOLANDIRILDILAR

Mevcut şartlar altında yatırım yapılsaydı bu getiriye ne kadar zamanda ulaşılabileceği hesaplandı. Bilindiği üzere Türkiye'de yabancı parasını vadede değerlendirmek isteyen yatırımcılar Döviz Dönüşümlü TL Korumalı Vadeli Mevduat ürününü kullanıyor. Bu getiri hesabında uygulanan faiz oranı Merkez Bankasınca belirlenen politika faizine denk ilerliyor. Birçok özel bankada yıllık 30 faiz uygulanıyor.

Yapılan hesaplamalara göre Seçil Erzan'ın yüzde 253 getiri vaadiyle topladığı 44 milyon dolar normal piyasa şartlarıyla 5 yılda vaadedilen getiri oranına ulaşırdı.

Kaynak:İHA