Okul servisini içinde öğrenciler varken kaçırmıştı! İfadesi saç baş yoldurdu

Okul servisini içinde öğrenciler varken kaçırmıştı! İfadesi saç baş yoldurdu
İstanbul Kadıköy'de içinde öğrencilerin olduğu okul servisini kaçıran Tolga N. isimli şahsın ifadesi ortaya çıktı. Pendik'te aracı bırakarak kaçmaya çalışan ve Ankara'da yakalanan şahıs ifadesinde aracı neden kaçırdığını itiraf etti. Sözleri saç baş yoldurdu.

Dün Kadıköy'de yürekleri ağızlara getiren bir olay yaşandı. Tolga N. isimli şahıs, içinde öğrencilerin bulunduğu okul servisini güpe gündüz kaçırmıştı. Pendik'te aracı bırakarak kaçan şahıs daha sonra polis ekipleri tarafından Ankara'da yakalanmıştı. Tolga N.'nin emniyetteki ifadesi ortaya çıktı.

Kadıköy, Zühtüpaşa Mahallesi, Özalp sokakta dün sabah saatlerinde Tuzla'da bulunan özel bir okula ait servis aracı bir sitenin önünden öğrenci aldıktan sonra kimliği meçhul bir kişi tarafından kaçırılmıştı.

Yaya olarak aracın yanına yaklaşan ve aracın arka lastiğinde bir sorun olduğunu söyleyerek şoförü araçtan indiren şüpheli daha sonra direksiyona geçerek içindeki çocuklarla birlikte aracı kaçırmıştı.

Şüpheli bir süre sonra serviste bulunan öğrenciler ile hostesi "Sizinle bir işim yok. Bana acil araba lazım." diyerek araçtan indirmişti.

SUÇ MAKİNESİ ÇIKTI

Olayın duyulmasının ardından polis alarma geçerken, gasp edilen servis minibüsü Pendik Dumlupınar Mahallesi'nde terk edilmiş olarak bulunmuştu.

Asayiş Şube Müdürlüğü, Gasp Büro Amirliği ekipleri, güvenlik kamera görüntülerinden yola çıkarak şüphelinin kimliğini kısa sürede tespit etti.

Polis, adının 34 yaşındaki Tolga N. olduğunu belirlediği şüpheliyi her yerde aramaya başladı. Şüphelinin daha önceden 13 suç kaydı olduğu ortaya çıktı.

Şüphelinin işlediği suçlar arasında mala zarar vermek, açıktan hırsızlık, işyerinden hırsızlık, otodan hırsızlık, uyuşturucu madde bulundurmak olduğu tespit edildi. Şüphelinin bekar olduğu ve herhangi bir işinin de olmadığı belirlendi.

13 suç kaydı bulunan ve daha önce de 9 kez gözaltına alınan suç makinesinin Ankara'ya gittiği ortaya çıktı.

ARAÇLA ANKARA'YA GİTMEK İSTEMİŞ AMA...

Sabah'ın haberine göre; Şüpheli ifadesinde ise şöyle konuştu: Kaçırdığım araçla Ankara'ya gidemeyeceğimi anladım. Arabayı Pendik'te bıraktım.

Daha sonra Marmaray ile Gebze'ye geçtim. Oradan da bir araçla Kocaeli'ne gittim.