Ogün Samast'ın FETÖ ile ilgili 2014'teki ifadesi delil sayıldı!

Ogün Samast'ın FETÖ ile ilgili 2014'teki ifadesi delil sayıldı!
Hrant Dink'in katili Ogün Samast geçtiğimiz günlerde cezaevinden çıkarılmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan yeni iddianamede, “FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek” suçundan 12 yıla kadar hapis cezası istendi. Samast'ın 2014'teki ifadesi delil sayıldı.

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in katili Ogün Samast'ın 2014 yılında FETÖ ile ilgili ifadeleri ortaya çıktı. Samast’ın tahliyesinin ardından, “FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek” suçundan iddianame düzenlendi. Samast'ın ifadeleri iddianemede yer aldı.

SAMAST ÖRGÜTÜ BİLİYORDU

Hürriyet'in haberine göre; AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in katili Ogün Samast hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan yeni iddianamede, “FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek” suçundan 12 yıla kadar hapis cezası istendi. Dink’in çocukları ve kardeşlerinin “müşteki” olarak yer aldığı iddianamedeki değerlendirmeye göre; Yasin Hayal ve Erhan Tuncel’in katılımıyla “siyasi saiklerle suç işlemek için” bir yapı oluşturuldu. Bu yapı diğerlerinin de katılımıyla “belirsiz tür ve sayıda” suçları işlemek üzere süreklilik gösteren ve hiyerarşi içinde çalışan, iş bölümüne dayalı örgüte dönüştü. Bu örgütün elebaşlarından Yasin Hayal de örgüt faaliyeti kapsamında Hrant Dink’in öldürülmesini kararlaştırdı.

MÜDÜRLER ARKAMIZDA

İddianamede, Samast’ın 5 Aralık 2014’te verdiği ifadeden de alıntılar yapıldı. Samast’ın iddianameye giren ifadesi şöyle:

“Erhan ile Yasin bu işi konuşuyordu. Erhan’ın Ramazan Akyürek ve Fuat Müdür diye konuştuğunu duyunca döndüm dinledim. Yasin, ‘O zaman sırtımız sağlam’ dedi. Evden çıkınca Yasin’e sordum. ‘Ben Ramazan Akyürek’i tanıyorum, biliyorum ama Fuat Müdür kim?’ dedim. Yasin de bana ‘Erhan’ın tanıdıkları, biz bu işi öteki çocuğa yaptıracaktık, çocuk vazgeçti’ dedi. Erhan onlardan referans almış. ‘Ramazan müdür, hatta İstanbul emniyet amiri bile biliyor, arkamızda hepsi, düşün büyük kahraman olacaksın, cayarsan fena olur, yakarım seni’ dedi. Ben de önce dediğim gibi ‘peki’ dedim.”

FETÖ’NÜN ÇIKARLARI İÇİN

Bu ifadeler, Samast’ın, Hayal ve Tuncel’in FETÖ’nün emniyetteki üst düzey isimleri Akyürek ve Yılmazer ile irtibatlı olduğunu ve cinayetin onların desteğiyle işlendiğinin farkında olduğunun delili olarak değerlendirildi. Savcıya göre Samast, Dink cinayetini işlerken de sonrasında da örgütün çıkar ve amaçları doğrultusunda hareket ediyordu.2014 yılında FETÖ ile ilgili ifadesi ortaya çıktı!