Ogün Samast 16 yıl sonra tahliye edilmişti! Babası konuştu: Nasıl gittiyse öyle gelsin

Ogün Samast 16 yıl sonra tahliye edilmişti! Babası konuştu: Nasıl gittiyse öyle gelsin
Hrant Dink'in katili Ogün Samast, 16 yıl sonra cezaevinden tahliye edildi. Karara yönelik tepkiler gelirken Ceza ve Teklifevleri Genel Müdürlüğü'nden açıklama gelmişti. Yaşananların ardından Samast'ın babası konuştu. "Nasıl gittiyse öyle gelsin" sözleri dikkat çekti.

Ogün Samast, Hrant Dink cinayetinden 17 yaşındayken cezaevine girmişti. 16 yıl mahkum olan Samast cezaevinden çıktı. Samast'ın babası yaşanan bu gelişme sonrası "Nasıl gittiyse öyle gelsin" sözleriyle dikkat çekti. 

NASIL GİTTİYSE ÖYLE GELSİN

16 yıl 10 aydır cezaevinde bulunan Samast, koşullu salıverme şartlarını taşıdığına kanaat getirilerek tahliye edildi. Tepki çeken bu tahliyenin ardından baba Ahmet Samast, 10Haber’den Hazar Dost’a konuştu. Trabzon'daki aile evine gitmediği öğrenilen Samast'ın babası, “Ben almaya gitmedim. Nasıl gittiyse öyle gelsin” dedi. Abisi Ümit Samast'ın “Ogün’ü bulursanız konuşursunuz” sözleri ise dikkat çekti.

AİLE KÖYDEN TAŞINDI

Muhtar ise Samast ailesinin 14 Kasım’da sessiz sedasız köyden ayrıldığını belirtti. “Kimseye bir şey demediler. Köye gelmediler. Emniyet de aradı, bilgi almak istedi. Onlara da söyledim. Gelmediler, geleceklerini de düşünmüyorum” şeklinde konuştu.