Naci Görür'den Malatya'daki korkutan deprem sonrası açıklama! 6 Şubat Kahramanmaraş depremine işaret etti

Naci Görür'den Malatya'daki korkutan deprem sonrası açıklama! 6 Şubat Kahramanmaraş depremine işaret etti
Malatya'da bugün 4.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Korkutan sarsıntı sonrası Prof. Dr. Naci Görür'den açıklama geldi. Görür, 6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş depremine işaret etti.

AFAD bugün saat 10.55'te Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde 4.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurmuştu. Panik yaşatan deprem sonrası Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medyadan açıklama yaptı. Görür, "Malatya fayının Maraş'ta 6 Şubat'ta olan büyük depremden dolayı belli ölçüde stres ile yüklenmiş olabileceğini söylemiştik" dedi.

MALATYA'DA DEPREM OLDu

UAfet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), saat 10.55'te, Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde 4.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini açıkladı. Sarsıntının derinliği 9.69 kilometre olarak kaydedildi.

Deprem, çevre il ve ilçelerde de hissedildi. Depremde, ilk belirlemelere herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

NACİ GÖRÜR'DEN İLK AÇIKLAMA

Son olarak Yer Bilimci, Prof. Dr. Naci Görür, Malatya Doğanşehir'de meydana gelen 4.3'lük deprem sonrası sosyal medyadan açıklama yaptı.

Depremi harita üzerinde gösteren Görür, şu ifadeleri kullandı:

"Arkadaşlar, demin Beğre/Doğanşehir- Malatya’da 4,4 deprem oldu. Deprem tam Malatya fayının güney ucunda. Malatya fayının Maraş'ta 6 Şubat'ta olan büyük depremden dolayı belli ölçüde stres ile yüklenmiş olabileceğini söylemiştik. Depremin yeri itibariyle yüklendiğini anlıyoruz. Ayrıntıyı öğrenmek için çalışılması lazım. Sevgiyle."


İkinci bir paylaşım daha yapan Görür, şu sözleri kullandı:

"Arkadaşlar, Boğaziçi, depremi Küçüklü-Doğanşehir ve 4,3 olarak revize etti. Pek değişen bir şey yok. Deprem Malatya, Doğanşehir ve Sürgü faylarının kesişim bölgesinde, sevgiyle."

Kaynak:Twitter