Naci Görür İstanbul'da depreme karşı alınabilecek tek önlemi açıkladı!

Naci Görür İstanbul'da depreme karşı alınabilecek tek önlemi açıkladı!
İstanbullular depremle yatıyor depremle kalkıyor desek yeridir. Prof. Dr. Naci Görür'den öyle bir önlem açıklaması geldi ki pılınızı pırtınızı toplayıp megakenti terk edeceksiniz.

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin acıları hala tazeyken uzmanlar olası Marmara depremi ile ilgili peş peşe açıklamalarda bulunuyor. Prof. Dr. Naci Görür'ün son açıklaması ise çaresiz kalışımızı bir kez daha gözler önüne serecek cinsten.

EN MAKUL DEPREM ÖNLEMİNİ AÇIKLADI

Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini fakat inşaat alanlarının da şehirdeki evleri tehdit ettiğini belirtirken Maraş depremlerinden sonraki Güneydoğu'yu hatırlattı.

Naci Görür, "Bakın Adıyaman'a Hatay'a, altyapı kalmamış. İş yok güç yok elektrik yok kanalizasyon yok. Bütün bunların içerisinde diyelim ki deprem bölgesinde eviniz sağlam, ne olacak? Orada artık yaşayamazsınız."

DEPREME KARŞI EN SAĞLAM ÖNERİ: GÖÇ

"İstanbul'da halkın nüfusu azaltılmalı, Anadolu'ya gitmeleri teşvik edilmeleri. İstanbul'daki büyük sanayi Anadolu'ya gönderilmeli. Anadolu'daki iş imkanları kesinlikle artırılmalı!" diye konuştu.