MSB kaynaklarından F-16 ve F-35 açıklaması

MSB kaynaklarından F-16 ve F-35 açıklaması
ABD’den talep edilen F-16'la ilgili onay süreci 26 Ocak'ta başladı. Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Yunanistan kaynaklı haber sitelerindeki iddiaları yalanlayarak açıklama yaptı.

MSB kaynaklarından yapılan açıklamalar şöyle;

Millî Savunma Bakanlığı'nın tüm birlik ve kurumları ülkemizin ve vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak için kendisine tevdi edilen tüm görevleri azim ve kararlılıkla yerine getirmektedir.

TERÖRLE MÜCADELE HAREKÂTI

Başta PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ terör örgütleri olmak üzere millî birlik ve beraberliğimiz ile bekamıza yönelen tüm tehdit ve tehlikelere karşı kesintisiz bir şekilde ve kararlılıkla icra edilen operasyonlarla Irak ve Suriye’nin kuzeyi dâhil;

- Son bir haftada 63 terörist etkisiz hâle getirilmiş,
- 1 Ocak 2023’ten bugüne kadar etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 2.541’e ulaşmıştır.
Suriye’de ise son bir haftada 13 taciz ve saldırı gerçekleştirilmiş, anında ve misliyle verilen karşılık ile 42 terörist etkisiz hâle getirilmiştir. Böylece; 01 Ocak 2023’ten itibaren etkisiz hâle getirilen terörist sayısı ise 1.704’e yükselmiştir.

Ayrıca, bu hafta içerisinde de, Suriye’nin kuzeyindeki Zeytin Dalı bölgesinde sızma girişiminde bulunan teröristlere ait çok sayıda silah ve muhtelif cinste mühimmat ile çeşitli miktarlarda malzeme ele geçirilmiştir. (2 adet M-4 piyade tüfeği, 1 adet M4A1 piyade tüfeği,1 adet RPG-7 roketatar,1 adet AK-47 piyade tüfeği, 10 adet RPG-7 mühimmatı,10 adet RPG-7 sevk fişeği,25 adet el bombası,19 adet şarjör,1 adet kamera,1 adet telefon,2 adet telsiz,1 adet termal dürbün.)

HUDUT GÜVENLİĞİ

Sınırlarımızın ve halkımızın güvenliği için hudutlarımızda alınan dinamik ve çok yönlü etkin tedbirler sayesinde;

- Son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 188 şahıs yakalanmıştır. Yakalanan şahıslardan 6’sı FETÖ, 1’i DEAŞ olmak üzere 7’si terör örgütü mensubudur. 3.441 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir.
- Böylelikle, 2024 yılı başından bugüne kadar hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 686’ya yükselmiştir. Hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 18.594 olmuştur.