Meteoroloji'den 45 il için uyarı üstüne uyarı! Soğuk hava ne zamana kadar sürecek? Tarih verildi

Meteoroloji'den 45 il için uyarı üstüne uyarı! Soğuk hava ne zamana kadar sürecek? Tarih verildi
İstanbul'a dün için fırtına uyarıcı yapılmıştı. Fırtına gece itibarıyla yerini kar yağışına bıraktı. Meteoroloji 45 il için sarı ve turuncu kodlu alarm verdi. Türkiye resmen buz kesecek. İşte yurt genelinde hava durumu...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden 45 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı geldi. Dün Trakya'da başlayan kar yağışı gece yarısı İstanbul'a geldi. Yılın ilk karı 19 Kasım itibarıyla megakente düştü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yayınlanan raporda; yurt genelinde soğuk hava dalgası salı gününe kadar devam edecek. Çarşambadan itibaren tekrardan yurt genelinde yağışlı havada dalgası etkili olacak.

SOĞUK HAVA NE ZAMANA KADAR ETKİLİ OLACAK?

Hava sıcaklıklarının ülkemiz genelinde yağışla birlikte azalacağı, iç ve batı bölgelerde mevsim normalleri altına düşeceği ancak Salı gününden itibaren tekrar artacağı tahmin ediliyor. 

Öte yandan Meteoroloji'nin bugün için yayınladığı raporda 45 ile sarı ve turuncu kodlu uyarı verildi. Yurt genelinde çok bulutlu, Marmara, İç Ege, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, İç Ege ve İç Anadolu'nun yüksekleri, Batı ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Kırklareli, Bursa ve Bilecik’in yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Marmara, Batı ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu’nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Ordu çevrelerinde kuvvetli, yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

SEL RİSKİNE DİKKAT!

Yağışların; Marmara, Batı ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu’nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Ordu çevrelerinde kuvvetli, yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması beklendiğinden yaşanabilecek ani sel, yerel su baskını, taşkın gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BURSA'DA DA KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLDU

Bursa’nın İnegöl ilçesi ile Kütahya’nın Domaniç ilçelerini birbirine bağlayan karayolunda kar yağışı etkili oldu. Araçlar ilerlemekte güçlük yaşarken, İnegöl Jandarma Komutanlığı Trafik Timi ekipleri ağır tonajlı araçların geçişlerine izin vermedi.Ekran Görüntüsü 2023 11 19 085728

Kütahya'nın Domaniç ilçesine mevsimin ilk karı yağdı. Domaniç Kocayayla Geçidi bölgesinde lapa lapa kar yağdı, 15 santimetreye kalınlığa ulaşan kar, yaz lastikleri ile dağa çıkanlara zor anlar yaşattı.

Ekran Görüntüsü 2023 11 19 085754

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarıları sonrasında hava sıcaklıkları düşmeye başlamasının ardından Sakarya'nın yüksek kesimlerine mevsimin ilk karı yağmaya başladı. Bu çerçevede Hendek ilçesi Dikmen Yaylası, Akyazı ilçesi Keramali, Çiğdem, Sultanpınarı yaylaları beyaza büründü. Sakarya Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri yolların kapanmaması ve ulaşımın aksamaması için çalışmalarını sürdürüyor.