Mecidiyeköy, Esenler ve Avcılar'da yaşayanlar dikkat! Resmen zehir soluyorsunuz! Sakın pencerenizi açmayın

Mecidiyeköy, Esenler ve Avcılar'da yaşayanlar dikkat! Resmen zehir soluyorsunuz! Sakın pencerenizi açmayın
Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, Mecidiyeköy, Esenler ve Avcılar'da yaşayanlara önemli uyarılarda bulundu. Hava kalitesinin özellikle bu 3 ilçede fazlaca düştüğü ifade edildi. İstanbulların adeta zehir soluduğu belirtilirken önlemler alınması gerektiği de açıklandı.

Kış aylarına girmemizle birlikte hem ısınmak için yakılan katı yakıtlar hem de artan araç kullanımı nedeniyle son günlerde İstanbul kirli havaya teslim oldu. Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbullu vatandaşların zehir soluduğunu belirterek 3 ilçeye dikkat çekti.

1640906.webp

"İSTANBULLULAR ZEHİR SOLUYOR"

İstanbul'da hava kalitesiyle ilgili yapılan araştırmalar, hava kirliliğinin yüksek seviyelerde olduğunu ortaya koydu. Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, "İstanbullu zehir soluyor. En kirli ilçelerin başında Mecidiyeköy, Esenler ve Avcılar geliyor. İstanbul’da hava kalitesi değerlerinde PM değeri 2.5. Yani hava kalitesi değeri olması gereken değerin çok çok altında. Hava çok kirli" ifadelerini kullandı. İstanbul'da derin nefes almanın imkansız hale geldiğini belirten Şen, "Çünkü İstanbullu zehir soluyor. En kirli ilçelerin başında Mecidiyeköy, Esenler ve Avcılar geliyor" ifadelerini kullandı..