Master Haber'den milyarlık arsa vurgun dosyası... 2 milyona satıldı 38 milyona geri alınıyor!

Master Haber'den milyarlık arsa vurgun dosyası... 2 milyona satıldı 38 milyona geri alınıyor!
Silivri Belediyesi, meclis kararıyla 2009 yılında 2 milyona liraya sattığı bir arsayı geri almak için 38 milyon lira ödeyecek. Sırada 23 arsa daha var. Belediyenin geri ödeyeceği para milyarları bulacak. Belediye, haciz sürelerini uzatabilmek için taşınmazlarını teminat olarak gösterdi. Başkan Volkan Yılmaz Master Haber'e 'Çok zor durumdayız' dedi.

ERCAN ÖZTÜRK / ÖZEL HABER

Master Haber, Silivri'de milyarları bulan arsa vurgunu dosyasını açıyor. Silivri Belediyesi 2009 yılında meclis kararıyla 'Arsa' statüsü verilen 94 parseli “Satılamaz” şerhi sümenaltı edilerek 53 kişiye sattı. 53 kişiden 24'ü Silivri Belediyesi'ne dava açtı. O davalar şimdi tek tek sonuçlanmaya başladı. Silivri Belediyesi 2009 yılında meclis kararıyla 2 milyon liraya satılan arsayı 38 milyon liraya geri alacak. Vatandaş alacağını tahsil etmek için belediyeye haciz gönderdi.

94 PARSEL 53 KİŞİYE SATILDI

Silivri'de Selimpaşa, Ortaköy, Gümüşyaka, Çanta, Değirmenköy, Kavaklı ve Büyükçavuşlu mahallelerindeki 94 tarla 2009'da Belediye Meclisi kararıyla "Arsa" statüsü verilerek ikinci ve üçüncü kişilere satıldı. Meclis kararına şerh koyan AK Partili meclis üyelerinin itirazı üzerine Danıştay, satışların hukuka aykırı olduğuna hükmederek satış kararının iptaline hükmetti. 2018 yılının sonundaki bu mahkeme kararından sonra belediyenin kendilerini dolandırdığını iddia eden 53 kişiden 24'ü belediyeye karşı ayrı ayrı bireysel dava açtı. O davalardan ilki sonuçlandı.

whatsapp-image-2023-12-25-at-07-29-36.jpeg

2 MİLYONLUK ARSA İÇİN 38 MİLYONLUK HACİZ

Özcan Işıklar döneminde mahkeme kararına rağmen yapılan yasadışı arsa satışları dolayısıyla Silivri Belediyesi büyük bir borç yükü altında kaldı.Toplam olarak bir milyar TL’yi aşan bir borç yüküyle karşı karşıya bulunan Silivri Belediyesi, alacaklıların başlatmış oldukları haciz işlemleri dolayısıyla zor günler yaşıyor. 2009 yılında 2 milyon liraya satılan bir arsa için belediyeye gelen 38 milyon lira haciz şok etkisi yarattı. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, karanlık tabloyu Master Haber'e açıkladı.

whatsapp-image-2023-12-25-at-07-29-36-2.jpeg

23 DAVAMIZ DAHA VAR

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, aleyhlerine açılmış olan 23 davanın daha olduğunu söyledi. Başkan Yılmaz, 'Ortaköy, Selimpaşa vs. birçok bölgede 94 adet taşınmaz bu şekliyle mahkeme kararına muhalefet ederek, mahkeme kararı tanımayarak satılmış. 94 adet parsel ve bu parselleri 53 kişi satın almış. Şu an tapu iptal ve tescil davası devam eden 53 tane muhatabımız var. Biten ve kesinleşen davalar sonucunda yani tapusu Silivri Belediyesine dönen 46 tane muhatabımız var. Tazminat ve alacak davası açan 23 tane muhatabımız var. Diğerleri daha dava açmamış. Belediyeye kurumuna olan inançlarından dolayı sorun bir şekilde çözülür diye bekleyen ve dava açmayan yaklaşık 25 kişi daha var. Tazminat ve alacak davalarında sonuçlanan davalar oldu.

whatsapp-image-2023-12-25-at-07-29-37-1.jpeg

2 MİLYONA SATTIK 38 MİLYONA BİZE GERİ DÖNDÜ

'Dramatik bir olayla karşı karşıyayız. Olayın vahametini mecliste de anlattım. Hacizle karşı karşıya geldiğimiz satışın detayları çok ilginç. 332 ada 2 parsel, 2 milyon 10 bin TL’ye 2010 yılında satılmış. Bu satışa daha sonra 'Satılamaz' şerhi konulunca vatandaş Silivri Belediyesini dava etmiş ve parsel Silivri Belediyesine geri dönmüş. Vatandaşın davası neticesinde 2 milyon TL’ye satılan yer 38 milyon TL haciz olarak Silivri Belediyesine geri döndü. Şimdi bu 94 taşınmazdaki yükün üzerimize bindireceği ağırlık milyarları bulabilir. Bu işin bir numaralı sorumluları o dönemki işi yapan siyasiler, belediye başkanı ve meclis üyeleridir' diye konuştu.

whatsapp-image-2023-12-25-at-07-29-37.jpeg

İMZASI OLANLARDAN TAHSİL EDECEĞİZ

Silivri Belediye Başkanı Yılmaz, kamuyu zarara uğratanlar için harekete geçtiklerini söyledi. Başkan Yılmaz, ' Bu satışta imzası olup da belediyeyi zarara uğratanlar için komisyon kuruyoruz. Bu komisyona Rücu Komisyonu da diyebiliriz. Bu 94 taşınmaz satışından doğacak zararları kararda imzası bulunanlardan tahsil edeceğiz. Şu anda hesabımızda 23 milyon lira para bulunuyor. Hacizden dolayı bu parayı kullanamıyoruz. Müteahhitlere para ödeyemiyoruz. Çok zor durumdayız' dedi.