Kaymakamla tartışan imama bir tepki de Cihat Yaycı'dan! "Teröriste teslim olmuş bir imam görevde kalamaz"

Kaymakamla tartışan imama bir tepki de Cihat Yaycı'dan! "Teröriste teslim olmuş bir imam görevde kalamaz"
Master Haber TV YouTube kanalındaki Mavi Vatan programında açıklamalarda bulunan Müstafi Amiral Doç. Dr. Cihat Yaycı, Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde kaymakam ile imam arasında yaşanan olayı değerlendirdi. Kaymakamın haklı olduğunu ifade eden Yaycı, "Teröriste teslim olmuş bir imam görevde kalamaz" dedi.

Müstafi Amiral Doç. Dr. Cihat Yaycı, Master Haber TV YouTube kanalındaki Mavi Vatan programında, Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde kaymakam ile imam arasında yaşananları anlattı.

Olayı devlet açısından değerlendirdiğini söyleyen Yaycı, "Kaymakam, mülki idari amiri. Yani, orada Cumhurbaşkanı'nın, Devletin temsilcisi. Diyanet İşleri Başkanlığı da Devletin bir kurumu. Buradaki müftülük dolayısıyla Cumhurbaşkanı'nı temsil eden kaymakama bağlı. Kaymakam Bey, genç bir kaymakam. Diyarbakır'ın Kulp ilçesi, terörle mücadele ve asayiş bakımından önemli bir ilçe. Ve kaymakam orada görevli" dedi.

Diyarbakır'ın Kulp ilçesi Kaymakamı Burak Akeller'in, Cuma namazından önce bir paylaşımda bulunduğunu kaydeden Yaycı, sözlerini şöyle devam ettirdi:

"Kaymakam diyor ki; Kulp'ta teröre geçit yok. Çünkü o hafta şehitler verilmiş. Burada da devletin kararlılığını bildiren bir paylaşımda bulunuyor."

"6 PARAGRAFTAN 1'İNİ OKUMUYOR"

Yaycı, şehitlerimiz nedeniyle o hafta resmi olarak gönderilen hutbede şehitlerimizle, terörle alakalı ifadelerin bulunduğunu belirtti. İmamlara gönderilen hutbeden de Devletin temsilcisi kaymakamın haberdar olduğunu sözlerine ekleyen Yaycı, o gün yaşananları şöyle anlattı:

"Kaymakam o gün halkla Cuma namazına gidiyor. Halkla gittiği Cuma namazında, imam, hutbede bir kısım yerleri atlıyor çok enteresan şekilde. Atladığı yerler şunlar; şehitlerimizin uğruna canlarını feda ettikleri ulvi değerleri yaşamak ve yaşatmaktır. Başkangıcı da şöyle; Din, Kur'an, vatan ve ezan gibi mukaddesatımız etrafında birbirimize kenetlenmektir."

İmamın şehitlerle ilgili kısmı okumadığını dile getiren Yaycı, hutbenin diğer kısmını da aktardı:

Hutbenin devamı ise şöyle:

"Geçen hafta hain bir terör saldırısı nedeniyle vatan evlatlarımız şehadet makamlarına ulaştı. İnanıyoruz ki onlar, Rabbimizin rahmeti şehitlerimizin üzerindedir. Onlar kendilerine müjdelenen cennet nimetleriyle sevinmektedirler. Şehitlerimizi ve gazilerimizi yetiştiren anne babalar başımızın tacıdır. Onların eş ve çocukları en değerli emanetimizdir. Biliyoruz ki Allah'ın yardımı müminlerle beraberdir. Ve zafer inananlarındır. Vatanımıza göz diken milletimize ve ümmeti Muhammed'e düşmanlık besleyen Filistin'de bebek, kadın, yaşlı demeden masumları katleden işgalci zalimlere gelince onlar mutlaka kaybedeceklerdir."

Hutbede imamın 6 paragraftan 1 kısmını okumadığını ifade eden Yaycı, imamın şehitlerle olan kısmı okumadığını söyledi.

"ONU SÖYLEMEYECEKTE KAYMAKAM NEYİ SÖYLEYECEK?"

Kaymakamın hutbenin içeriğini bildiğini aktaran Yaycı, şöyle devam etti:

"Kaymakam diyor ki; 'İmam efendi, hutbeyi eksiksiz oku' diyor. Uyarıyor. Bu hutbe kendi yazdığı hutbe değil. Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan devletin gönderdiği hutbe. Onu söylemeyecekte kaymakam bey neyi söyleyecek? Atlaması mümkün değil. Kaymakamın tekrar tekrar uyarılarının ardından okuyor."

Daha sonra kaymakamın imama kızdığını ve neden okumadığını sorduğunu sözlerine ekleyen Cihat Yaycı, imamın baskı yapıldığı iddiasıyla kendisini savunduğunu belirtti. Yaycı, kaymakamın da imamın bu sözleri üzerine "Sen devletin imamısın. Kim baskı yapabilir?" diye imama sorduğunu kaydetti.

"TERÖRİSTE TESLİM OLMUŞSUN!"

İmamın hutbeyi okumamakla çok ciddi bir suç işlediğini ifade eden Yaycı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Devlet memuru olarak bunun devlet memurluğunda durmaması lazım. Sen bu paragrafları okumayan ve 'bana baskı yapılıyor' diye görevini yapmayan bir imam görevinde durmaması, ihraç edilmesi lazım. Eğer bir hakim 'bana baskı yapılıyor' diye kararını suçlunun lehinde verirse, bir polis 'bana baskı yapılıyor' diye nezarethaneden suçluyu serbest bırakırsa, bir kaymakam 'bana baskı yapılıyor' diye köye gitmezse bayrakları indirtirse, onun devletin kaymakamı, polisi, hakimi, savcısı olması mümkün mü? İmamın da devlet memuru olmaması lazım."

Kaymakamın kendisine küfrettiğini, 'teröristsin' dediğini söyleyen imama tepki gösteren Yaycı, "Ya zaten sen bunu okumayarak zaten teröre destek olmuşsun, teröriste teslim olmuşsun. Ve çok enteresan bir şekilde gidiyor 80 km uzaklıkta bir hastanede, orada tanıdığı bir doktordan; Ancak makro modda mikroskobik çekimle görülebilecek kıl kökü kadar bir çiziğe rapor alıyor. Peki soruyorum; Bu imam ne oldu? Bu imam nasıl görevde kalıyor? Devlet memuru değil mi bu? Devlet memuru nasıl böyle bu görevde durur? Bu teröriste teslim olmuş, sinmiş, kokmuş imamlarla ne iş yapılır?" dedi.

"TAM 11 TÜRK ASTRONOTU VAR"

Cihat Yaycı, geçtiğimiz günlerde Uluslararası Uzay İstasyonu'na araştırma amacıyla giden Alper Gezeravcı ile birlikte uzay yolculuğuna çıkmış, uzay yürüyüşü yapmış tam 11 Türk astronot olduğunu söyledi.

"ALPER GEZERAVCI FETÖ KUMPASI MAĞDURUDUR"

Alper Gezeravcı'nın FETÖ mağduru olduğunu söyleyen Cihat Yaycı, 2011 yılında FETÖ kumpası nedeniyle Alper Gezeravcı'nın Silahlı Kuvvetlerden ihraç edildiğini söyledi.

Alper Gezeravcı gibi değerlerin FETÖ terör örgütünün harcadığını ifade eden Cihat Yaycı, "Alper Gezeravcı gibi kumpasıyla TSK'dan atılanların hakları iade edildi mi? Pilot olmayan karacı subaylar, denizci subaylar neredeler şimdi? Onların hakları iade edildi mi? Onların haklarını yiyenler hakkında dava açıldı mı?" dedi.