Kaymakam değil zabıta arıyorlar! Lise mezuniyeti artık yetmiyor

Kaymakam değil zabıta arıyorlar! Lise mezuniyeti artık yetmiyor
Kimi kaymakam, kimi sosyolog, kimi öğretmen olabilmenin hayalini kurarak okudular. Mezun olduktan sonra iş bulamayan üniversite öğrencilerine zabıta olabilme imkanı doğdu. Belediyeler ‘En az lise mezunu’ şartı isteyen zabıta kadrolarına artık üniversite mezunu eleman arıyor. Sarıyer Belediyesi 15 zabıta memuru için, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Halkla İlişkiler, Sosyoloji mezunu olma şartı koydu.

ERCAN ÖZTÜRK/ ÖZEL HABER

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi alacağı 9 zabıta memuru için Siyasal Bilgiler İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun olma, Ankara Büyükşehir Belediyesi de alacağı 120 zabıta memuru için Hukuk, Siyasal Bilgiler mezunu olma  şartı koydu. Zabıta olmak isteyen üniversite mezunlarının KPSS’den en az 70 almaları gerekiyor.

Kimi siyasetçi, kimi iktisatçı, kimi sosyolog, kimi de öğretmen olabilmenin hayalini kurarak okullarından mezun oldular. Yıllardır kendi branşlarıyla  iş bulamayan üniversite öğrencilerine belediyelerde zabıta olma imkanı doğdu(!) Daha önce ‘En az lise mezunu olmak’ şartı konan zabıta kadrolarına bundan böyle Hukuk, Sosyoloji, Siyasal Bilgiler, İktisat, Halkla İlişkiler mezunu zabıtalar aranıyor. Zabıta kadrolarına başvuracak üniversite mezunlarına B sınıfı ehliyet ve KPSS’den de en az 70 alma şartı konuldu. Belediyelerin tamamı sınavın yapıldığı tarihlerde adayların 30 yaşını doldurmamış olmalarını şart koştu.

WhatsApp Image 2023-10-30 at 08.34.09 (1)

ABB 120 ÜNİVERSİTE MEZUNU ZABITA ALACAK!

Ankara Büyükşehir Belediyesi  en çok zabıta alacak belediyelerin başında geliyor. Kasım ayında yapılacak sözlü sınavla 120 zabıta memuru alacağını duyurdu. Belediyeye alınacak 120 zabıta memuru kadrosuna Üniversitelerin Hukuk, Siyasal Bilgiler, İşletme, İktisat veya İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinin birinden mezun olmak. Buna ilave olarak da en az (B) sınıfı sürücü belgesi sahibi olmak ve KPSS’den de en az 70 puan alma şartı konuldu.  Boy ve kilo için istenilen şartlar ise Şöyle  özetlendi: zabıta memuru kadrolarına başvuru yapılabilmesi için; Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kilogramdan fazla fark olmaması. Boy ve kilo tespitleri Belediyemizce yapılacaktır.

WhatsApp Image 2023-10-30 at 08.34.09 (2)

SAYISALCI, İKTİSATÇILARA ZABITA OLABİLME İMKANI!

6 Şubat'ta büyük bir deprem yaşayan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi de 12 üniversite mezununa zabıta olabilme imkanı sunuyor. Üniversitelerin  Siyasal  Bilgiler Fakültesi,   İktisadi   ve   İdari   Bilimler Fakültesi,  İktisat  Fakültesi  ve  İşletme Fakültesi  lisans  programlarının birinden mezun olmak. Buna ek olarak alınacak bir zabıta memuru adayından Arapça YDS’den C düzeyinde puan almış olmak, bir aday için de İngilizce YDS’den C düzeyinde puan almış olmak şartı istendi. Alınacak bütün zabıta adaylarından KPSS'den en az 70 puan ve B sınıfı sürücü ehliyeti isteniyor.

WhatsApp Image 2023-10-30 at 08.34.09

SARIYER BELEDİYESİ SOSYOLOG ZABITA ARIYOR!

Sarıyer Belediyesi alacağı 15 zabıta memuru kadrosu için önlisans, beş de ön lisans mezunu olma zorunluluğu koydu. 10 zabıta adayı için KPSS'den en az 70 puan alıp 30 yaşını geçmemiş olmanın yanı sıra,  Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Halkla İlişkiler, İktisat, İşletme, Kamu Yönetimi, Sosyoloji ve Yerel Yönetimler lisans programlarından birinden mezun olabilme şartı istendi. Ön Lisans şartı konulan beş zabıta adayı için de Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Adalet, Hukuk Büro Yönetimi programlarından birinden  mezun olma şartı konuldu.

WhatsApp Image 2023-10-30 at 08.34.08 (1)

ULUSLARARASI İLİŞKİLER MEZUNU ZABITA ARANIYOR!

Kadıköy Belediyesi 12 zabıta kadrosundan 6’sı için dört yıllık Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Bilgi ve Belge Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, İktisat, İşletme bölümlerinden birinden mezun olma şartı arıyor. Diğer 6 aday için de iki yıllık önlisan programlarından mezun olmak ve KPSS'den en az 70 puan almak şartı aranıyor. Fatih Belediyesi alacağı 30 zabıta personelinin tamamına ön lisans mezunu olmak ve KPSS’den 70 almak şartı koştu. Çankaya Belediyesi alacağı 20 zabıta memurunun tamamına dört yıllık Siyasal Bilgiler veya  İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinin birinden mezun olabilme zorunluluğu koydu. Muğla Büyükşehir Belediyesi ise alacağı 15 zabıta memurundan 10’una dört yıllık üniversite mezunu, beşine  de  iki yıllık ön lisans mezunu olma şartı koydu.

WhatsApp Image 2023-10-30 at 08.34.08