Kar, sağanak, fırtına! Meteorolojiden 13 kente sarı alarm

Kar, sağanak, fırtına! Meteorolojiden 13 kente sarı alarm
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülke genelinde 13 kent için sarı alarm verdi. Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hakkari, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Tunceli, Şanlıurfa, Batman ve Şırnak illerinde kar, sağanak ve fırtına uyarısı yapıldı.

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu olacağı tahmin ediliyor. Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz (Sinop dışında), Orta Karadeniz (Samsun dışında), Doğu Anadolu'nun batısı ile Giresun, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yağmur ve sağanak, Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında ise yer yer gök gürültülü sağanak yağışların görüleceği öngörülüyor. Özellikle Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Şanlıurfa çevrelerinde kuvvetli, Antalya çevrelerinde ise yer yer çok kuvvetli yağışlar bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde pus ve sis olabileceği bildirilirken, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor.

Hava sıcaklığının ülke genelinde 2 ila 5 derece azalacağı ve mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güney, yarın (Çarşamba) ise batı kesimlerde kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği belirtilirken, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

Vatandaşların bu hava koşullarına karşı dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları önem taşıyor.

Kaynak:Master Haber