Kar kapıda! İstanbul'a kar ne zaman yağacak? Hafta sonu İstanbul'da kar var mı?

Kar kapıda! İstanbul'a kar ne zaman yağacak? Hafta sonu İstanbul'da kar var mı?
Son zamanlarda düşen sıcaklıklarla ilgili araştırmalar devam ederken vatandaşlar karın İstanbul'a ne zaman yağacağını merak etmeye başladı. Google arama motorlarında "İstanbul'a kar ne zaman yağacak? Hafta sonu İstanbul'da kar var mı?" sorusu aratılmaya başlandı. Peki Hafta sonu İstanbul'da kar var mı? İşte yanıtı...

Yurdun birçok kısmında etkili olarak kendisini gösteren kar yağışlarının İstanbul'a ne zaman geleceği merak konusu oldu. Vatandaşlar İstanbul'a karın ne zaman yağacağını merak ederken meteoroloji uzmanları konuyla ilgili sık sık değerlendirmelerde bulunmaya başladı. Peki İstanbul'a kar ne zaman yağacak? Hafta sonu İstanbul'da kar var mı? İşte yanıtı...

6583fbd63a656755050fbe7f.webp

KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son verilere göre; önümüzdeki hafta başında sıcaklık yükselecek. Hafta sonuna doğru ise sıcak hava, yerini sağanak yağış, kar ve fırtınaya bırakacak. Hafta sonu Marmara, Doğu Anadolu'da kar yağışı bekleniyor. İç Anadolu, Akdeniz, ve Doğu Karadeniz'de sağanak yağış etkili olacak.

Meteoroloji'nin haftalık verilerine göre; cuma ve cumartesi günleri İstanbul'da sağanak yağış etkili olacak. Pazar günü ise karla karışık yağış bekleniyor. Yüksek kesimlerde kar yağışı etkili olabilir. İstanbul'da hafta başından çarşamba gününe kadar güneşli bir hava hakim olacak.

İSTANBUL'A KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

İstanbul'da kar yağışı Ocak ayından önce beklenmiyor. Ocak ayı ile birlikte havaların daha da soğumasıyla birlikte mevsimin ilk etkili kar yağışı İstanbul'da etkili olabilir.