İzmir'de kurultay intikamı! Talimat Başkan Tunç Soyer'den geldi: Tesisimizi boşaltın

İzmir'de kurultay intikamı! Talimat Başkan Tunç Soyer'den geldi: Tesisimizi boşaltın
Seferihisar’da 2019 yerel seçimler öncesinde başlayan kavganın fitili Özgür Özel’in kazandığı kurultay sonrası  ateşlendi. İzmir BB Başkanı Soyer, Özel’i destekleyen Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin’i arayarak kendilerine ait olan tesisi boşaltmalarını istedi. Telefon aramalarına günlerce devam eden Soyer son olarak belediyeden ‘Tesissimizi boşaltın’  tebligatı gönderdi.  Tesis Pazartesi günü boşaltılıp İzmir BB’ne teslim edilecek.

ERCAN ÖZTÜRK / ÖZEL HABER

Sığacık'ta bulunan Seferihisar Belediyesi Teos Yazarlar Evi,  Tunç Soyer'in Seferihisar Belediye Başkanı olduğu 2017 yılında açıldı. Tesisin ilerisinde kütüphane ve misafirhanenin yansıra Lokanta adlı bir restoran bulunuyor. Soyer İBB Başkanı olduktan sonra tesis,  Soyer zamanından  yaşanan mali kriz ve çalışanlara ödenmeyen maaşlar yüzünden  2019 yılında 5 milyon liraya İzmir BB’ne devredildi. Seferihisar Belediyesi mülk sahibi olduğu yerin bir anda kiracısı konumuna düştü.

Whatsapp Image 2023 11 19 At 09.49.42 (1)

DEFALARCA TELEFON AÇTI!

Soyer, 2019’dan günümüze kadar Seferihisar Belediyesi tarafından işletilen tesisle ilgili tutumu kongre ve kurultayla birlikte değişti. Seferhisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin İzmir’de ilçe ve il kongrelerinde Soyer’le birlikte hareket etmeyerek ‘Değişim’ isteyen kanatla hareket etti. Soyer, 2019'da İBB’ne geçen Akkum Sosyal Tesisleri için harekete geçti. Bu tesisin boşaltılması ve kendilerine teslim edilmesi için defalarca Başkan Yetişkin’e telefon açtı.

Whatsapp Image 2023 11 19 At 09.49.41

KURULTAY SONRASI AGRESİFLEŞTİ!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Özgür Özel’in galibiyetiyle sonuçlanan kurultay sonrası Seferihisar’daki tesisle ilgili atağa geçti. Telefon görüşmelerinden sonuç alamayan Soyer, ekiplerine sosyal tesislerin bir an önce kendilerine  devri için talimat gönderdi.  İzmir Büyükşehir Belediyesi Emlak Müdürlüğü, Seferihisar Belediyesi’ne ’20 Kasım 2024 tarihine kadar tesisimizi boşaltın’ yazısı gönderdi. Akkum Sosyal Tesisleri Pazartesi günü İBB’ye devredilecek. 

Whatsapp Image 2023 11 19 At 09.49.42

YETİŞKİN’İ HAZMEDEMEDİ!

Seferihisar AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Aydın, ‘’2019 yerel seçimlerinde Tunç Soyer başka bir adayın Belediye Başkanı olmasını istedi. Ancak İsmail Yetişkin Seferihisar Belediye Başkan adayı oldu. O gün başlayan kavga bir türlü bitmedi. Tunç Soyer İsmail Yetişkin’in adaylığını ve sonrasında Belediye Başkanlığını hazmedemedi . Soyer’in  Seferihisar Belediye Başkanlığı döneminde Seferihisar halkının sırtına yüklediği borçlar ayak bağı olmasın diye İzmir Büyükşehir Belediyesi bütçesinden Seferihisar halkının malı olan Teos Yazarlar Evini satın alarak kaynak aktardı. Bu kaynakla Tunç Soyer döneminden kalma tartışmalı borçların küçük bir kısmı ödendi. O zaman yapılan görüşmelerde tesisi Seferihisar Belediyesi kullanacaktı ancak bugün İzmir Büyükşehir Belediyesine ait bir şirkete tahsis edileceği düşünülüyor. Bu kabul edilemez bir durum."