İzmir, Çanakkale, Edirne'den girecek Aydın ve Muğla'dan çıkacak! Yüzlercesi aynı anda geliyor! Önlem almazsanız sabaha kadar uyku yok

İzmir, Çanakkale, Edirne'den girecek Aydın ve Muğla'dan çıkacak! Yüzlercesi aynı anda geliyor! Önlem almazsanız sabaha kadar uyku yok
İzmir, Çanakkale, Edirne, Aydın ve Muğla için flaş bir uyarı geldi. Meteoroloji uzmanları, bu illerde gece saatlerinde "squall line" fırtına hattının etkili olacağını açıkladı. Fırtınayla birlikte yüzlerce şimşek, gök gürültüsü ve yer yer hortum oluşma riski bulunuyor. Gecenin aksiyonlu geçeceğini belirten uzmanlar, vatandaşlardan önlem almasını istedi.

Kasım ayının gelmesiyle yurt genelinde havalar bir anda düşüşe geçti. Ani düşüşle birlikte birçok ilde şiddetli rüzgarlar etkili oldu. Bunun yanı sıra güneş yerini birçok ilde sağanak yağışa bıraktı. Ancak meteoroloji uzmanları, Edirne, Kırklareli, Çanakkale, İzmir, Aydın, Muğla için hiç beklenmedik bir uyarı geçti. Uzmanlar, o illerde yaşayanlardan şimdiden önlem almasını istedi.

X sosyal medya platformunda Hava Forum sayfası, 6 il için "dikkat" başlığı adı altında uyarılar geçti. Bu il ve çevrelerinde "squall line" yani bir fırtına hattı geçeceğini bildiren sayfa, hattın cumartesi akşam ve gece geç saatler arasında etkili olacağını belirtti. Yüzlerce şimşekle gelmesi beklenen fırtına hattının, gök gürültüsü, dolu, ani fırtına ve yer yer hortum riskini de beraberinde getirmesi bekleniyor.

Açıklamada, "Bu şehirlerde yaşayanlar dikkatli olmalı, aksiyonlu bir cumartesi akşamı/gecesi olacak gibi. Takipteyiz..." ifadelerine yer verildi.

BİR UYARI DA METEOROLOJİ UZMANLARINDAN

Meteoroloji uzmanları, "squall line" hattının Balkanlar üzerinden yurda giriş yapacağını aktararak, şiddetli konvektif rüzgarlara karşı uyardı. Vatandaşlardan önlem alınmasını isteyen uzmanlar, bazı bölgelerde su baskınları yaşanabileceğini kaydeetti.

İSTANBUL'A DA UYARI GELDİ

Bu illerin yanı sıra İstanbul için de uyarı yapan uzmanlar, bu akşam saatlerinde İstanbul'da sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini ve orta seviye şimşek/yıldırım aktivitesinin beklendiğini kaydetti.