İşte konser ihalelerinin adresi! Cezaevinden çıktı Tunç Soyer'le uçuşa geçti 

İşte konser ihalelerinin adresi! Cezaevinden çıktı Tunç Soyer'le uçuşa geçti 
Son olarak 12 milyonluk Kenan Doğulu konseriyle birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden 18 ihale  alan şirketin sahibinin ‘İhaleye fesat karıştırma’  suçlamasıyla daha önce cezaevine girdiği ortaya çıktı. Uzun yıllar ihaleye girişi yasak olan Mustafa Çakar, süresi bittikten sonra Tunç Soyer’le uçuşa geçti. 

ERCAN ÖZTÜRK / ÖZEL HABER

Master Haber, Tunç Soyer’in İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlık koltuğuna oturmasından sonra belediyeden 2021 yılı itibarıyla 18 ihale kazanan Festival Yayın  Yapım isimli şirket sahibi  Mustafa Çakar’la  ilgili önemli bilgilere ulaştı. 2011 yılında Torbalı Belediyesi’nden iki ihale kazanan Çakar, aynı yılda İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan operasyondan sonra tutuklandığı ortaya çıktı. İhaleye fesat karıştırma suçlamasıyla tutuklanan Çakar, bir yıl cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edildi.  Çakar’ın sahibi olduğu şirketin Kamu İhale Kurumu’ndan  uzun yıllar ihaleden yasaklısı olduğu öğrenildi.

1-124

İHALEYİ İPTAL EDİP ÇAKAR’A VERMİŞLER!

Tunç Soyer’in 2021 yılı itibarıyla bütün konser organizasyonlarını ihale ettiği Mustafa Çakar için bir ihaleyi iptal ettirdiği ortaya çıktı. Geçtiğimiz yıl yapılan ‘Rock and Rap’ konser organizasyonunu 6 milyon 975 bin liraya Çizgim Ajans isimli firma kazandı. Ancak belediye yetkilileri bu ihaleyi iptal edip 18 Ağustos 2022 tarihinde yenden yaptırdı. İkinci kez tekrarlanan ihale 7 milyon 170 bin liraya Mustafa Çakar’ın şirketine verildi.  

2-101

SERTAB ERENER İHALESİ DE ONUN!

29 Ekim etkinlikleri kapsamında gerçekleşen Kenan Doğulu konser ihalesini 12 milyon liraya kazanan Festival Yapım şirketinin Gündoğdu Meydanı’nda 26 Mayıs’ta yapılan Sertab Erener konser ihalesi de aynı şirkete gitmiş. Çakar’ın kazandığı ihalelerin hep konser organizasyonları olması ve ‘Hizmet alımı’ şeklinde gerçekleşmesi dikkatlerden kaçmadı. Rekabet şartları oluşmadan yapılan ihalelere sadece Mustafa Çakar’ın şirketi katılmış.

3-83

34 MİLYONA FESTİVAL YAPTI!

Bu yıl yapılan aynı organizasyon da Mustafa Çakar’ın şirketine ihale edildi. Belediyenin 35 milyon 250 bin lira yaklaşık maaliyet belirlediği ihaleye sadece Festival Yapım isimli şirket davet edildi. ‘Hizmet alımı’  usulüyle  gerçekleşen ihale 34 milyon 750 bin liraya Çakar’ın şirketine gitti. Bir yıl önce 7 milyon 170 bin liraya organize edilen festivalin bir yıl sonra 34 milyon liraya yapılması dikkat çekti. Festival kapsamında Athena, Haluk Levent gibi şarkıcılar sahne aldı. 

Screenshot 1-8