İstanbul’da yağmur ne zaman bitecek? Yağmur kaç gün sürecek, pazar günü hava yağmurlu mu?

İstanbul’da yağmur ne zaman bitecek? Yağmur kaç gün sürecek, pazar günü hava yağmurlu mu?
İstanbul'da sağanak yağmur sabah saatlerinden itibaren etkisini gösterdi. AFAD, AKOM ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün peş peşe uyarısı sonrası İstanbul yağmura teslim oldu. Peki İstanbul’da yağmur ne zaman bitecek? Yağmur saat kaça kadar yağacak? İstanbul’da yağmur kaç gün yağıyor? İstanbul’da Pazar günü yağmur var mı? İşte sağanak yağışla ilgili gelişmeler…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarıları sonrası İstanbul’da sağanak yağmur bu sabah başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü "Marmara Bölgesi'nde Kuvvetli Sağanak Yağış" uyarısı yapıldı. İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik, Bursa çevrelerinde çok kuvvetli fırtına ve sağanak yağışların bu ilçelerde kuvvetli olacağı belirtildi. Gök gürültülü sağanak yağış, İstanbul’u adeta esir aldı. Birçok yerde su baskınları meydana geldi, deniz seferleri iptal edildi, ulaşım aksadı. İstanbul ve Marmara Bölgesi’nde yaşayanlar “yağmur ne zaman bitecek?”, “Yağmur saat kaçta biter”, “Pazar günü yağmur yağacak mı?” “İstanbul’da yağmur kaç gün yağıyor?” şeklindeki soruların yanıtını araştırıyor. Peki İstanbul’da yağmur kaç gün sürecek, ne zamana kadar yağacak?

İSTANBUL’DA YAĞMUR NE ZAMAN BİTECEK?

İstanbul'da yağmur yağışları ne zaman bitecek, bugün yağmur biter mi?  Sorusu mega kentte yaşayan herkesin merak ettiği soru. Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük hava durumu tahmini ve uyarılarında bulunurken, İstanbulluları uyardı.

İSTANBUL’DA YAĞMUR KAÇ GÜN YAĞACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü uyarısına göre 18 Kasım 2023 sabah 03.00'dan 19 Kasım 2023 saat 16.00'ya kadar gökgürültülü sağanak yağış devam edecek. Açıklama şöyle;

"Marmara Bölgesi'nde beklenen sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların, yarın (Cumartesi) günün ilk saatlerinden itibaren Trakya Kesimi ile sabah saatlerinden itibaren bölge genelinde kuvvetli (21-50 kg/m2), İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik, Bursa çevrelerinde çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olacağı tahmin edilmektedir.

Yagmur-2

İSTANBUL’DA YARIN YAĞMUR VAR MI?

Kuvvetli yağışların yarın (Cumartesi) akşam saatlerinde, Bursa ve Yalova'da gece saatlerinde, İstanbul'da ise Pazar günü öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenmektedir. Kuvvetli yağışların sebep olacağı ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkat edilmesi gerekmektedir." İstanbul'da sağanak yağışlar Pazar günü 16.00 gibi sona ermesi bekleniyor.