İstanbul'da kiliseye silahlı saldırı! Pazar ayininde kan aktı!

İstanbul'da kiliseye silahlı saldırı! Pazar ayininde kan aktı!
İstanbul Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'ne pazar ayini gününde yapılan saldırıda bir kişi hayatını kaybetti. Saldırının ardından Santa Maria Kilisesi Avukatı Afşin Hatipoğlu yaptığı açıklamada saldırının çok yönlü araştırıldığını dile getirdi.

Sarıyer’de bulunan Santa Maria İtalyan Kilisesi’nde Pazar ayini sırasında maskeli 2 kişi tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Kiliseye düzenlenen saldırıda 1 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

21.jpg

KAR MASKELİ SALDIRGANLAR ATEŞ AÇTI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya saldırının detaylarını paylaştı. Yerlikaya'nın açıklamasına göre olay şöyle gelişti: Saat 11.40 sıralarında Sarıyer Büyükdere Mahallesinde bulunan Santa Maria Kilisesindeki ayin sırasında, ayine katılanlar içinde bulunan C.T. maskeli 2 kişi tarafından silahlı saldırıya uğradı ve hayatını kaybetti.

Yerlikaya, paylaşımında "Konuyla ilgi geniş çaplı soruşturma ve saldırganları yakalamak için çalışmalar başlatılmıştır. Bu alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Saldırının ardından Santa Maria Kilisesi Avukatı Afşin Hatipoğlu gazetecilere açıklamalarda bulundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN DESTEK MESAJI

Saldırının ardından başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere devletin tüm yetkililerinden destek mesajları geldiğini söyleyen Hatipoğlu, gelen mesajlar için kilise yönetiminin teşekkürlerini iletti.

Soruşturmanın devam ettiğini vurgulayan Hatipoğlu, "Ayin sırasında meydana gelen bu vahşi saldırı Katolik cemaati başta olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını derinden üzmüştür. Gerek yurt içi gerek yurt dışı temsilciliklerden kilise yönetimine başsağlığı mesajları iletilmiştir.

‘SALDIRI ARAŞTIRILIYOR’

Süreç çok hassastır. Ayine gelen iki maskeli kişi kasten ve bilerek ayini basmış ve bu menfur saldırıyı gerçekleştirmiştir. Bu vahşi ve barbarca saldırıyı, Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün unsurları hep birlikte araştırmaktadır. Biz devletimizin bu aşamadaki desteğine teşekkür ediyoruz. Tüm millete başsağlığı diliyoruz" ifadelerini kullandı.

katolik-kilisesi-ve-vatikan-avukati-hatipoglu-vahsi-saldiri-katolik-cemaati-basta-olmak-uzere-turkiye-cumhuriyeti-vatandaslarini-uzmustur-5152-dhaphoto1.jpg