İstanbul’a çamur yağdı, otomobiller çamur içinde kaldı

Afrika'daki toz bulutlarının Türkiye'ye yönelmesi sonucu İstanbul'da etkisini gösteren çamur yağmuru, birçok ilçede araçların üzerinde çamur kalıntılarına neden oldu. Meteoroloji, önceden yaptığı açıklamada toz bulutlarının yağışa dönüşerek çamur yağmuru oluşturabileceğini belirtmişti.

İstanbul'un birçok ilçesinde gerçekleşen çamur yağmuru, araç sahiplerini olumsuz etkiledi.

Evinden çıkan Yunus Türk, aracının çamur içinde olduğunu görünce, "Sabah çıktık evimizden vaziyet bu. Araçlarımızın hali bu. Herhalde tehlikeli bir durum. Uzmanlar ne der bilmiyorum, zararlı olabilir. Çıkmadık, böyle olduğunu görünce durmasını bekledik öyle çıktık. İnşallah bir zarar yoktur. Bugün aracı yıkatmayacağız, bu şekilde kalacak, yapacak bir şey yok. Bu şekilde kalsın, Afrika çamuru ile geziyoruz" şeklinde konuştu.

Bünyamin Karaca ise "Sabah kalktığımızda havadan belliydi. Afrika'dan gelen toz, aracımızı toz bulutu yaptı. Nefes darlığı çeken hastalarımız için sıkıntı, hava kirliliği zaten dünyada da bir sorun. Şu anda genel etkisini de görüyorsunuz araçlarımız aynı bu şekilde" ifadelerini kullandı.

Meteoroloji ekipleri, durumu yakından takip ederken, çamur yağmurunun etkisiyle oluşan zararların değerlendirilmesi için incelemeler başlatıldı.

Kaynak:İHA