İstanbul- Tuzla'da gasp teşebbüsleri kameraya yansıyan şüpheliler yakalandı

Tuzla İçmeler Mahallesi Aydınlıyolu Caddesi'nde, 6 Mart Çarşamba günü saat 17.40 sıralarında meydana gelen bir olayda, bir döviz bürosu çalışanı olan M.Ş. (55), içinde 2 milyon lira bulunan çantayla yürürken üç kişinin saldırısına uğradı.

Saldırganlardan ikisi, mağdurun elindeki parayla dolu çantayı almaya çalışırken, diğer şüpheli ise havaya ateş açtı. Ancak şüpheliler, mağdurun çantasını almayı başaramayarak olay yerinden kaçtılar. Bu gasp teşebbüsü güvenlik kameralarına yansıdı.

M.Ş. ifadesinde, bir kuyumcudan 30 bin dolar ve 35 bin euro para bozdurduğunu, bu paralarla iş yerine dönmeye çalışırken saldırıya uğradığını belirtti. Saldırganları tanımadığını ifade eden M.Ş. şikayetçi oldu.

Gasp Büro Amirliği'nin başlattığı çalışmada, güvenlik kameraları incelenerek şüphelilerin kaçtığı aracın plakası tespit edildi. Otomobilin Başakşehir'den çalındığı belirlendi ve izi Kocaeli, Gebze'de bulundu.

Park edilmiş araç çevresinde pusu kuran polis ekipleri, aracı almaya gelen Celal P. (29) ve Ferdi P.'yi (20) gözaltına aldı.

Asayiş Şube Müdürlüğünde sorgulanan şüphelilerden Ferdi P.'nin daha önceden 18 suç kaydı bulunduğu, 3 ayrı dosyadan arandığı ve hakkında 17 yıl 2 ay 20 gün kesinleşmiş hapis cezası olduğu belirlendi. Diğer şüpheli Celal P.'nin ise 3 ay hapis cezası bulunduğu tespit edildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen iki şüpheli tutuklandı. Kimliği tespit edilen üçüncü şüphelinin ise yakalama çalışmaları devam ediyor.

Kaynak:DHA