İstanbul dahil birçok ile sağanak yağış uyarısı!

İstanbul dahil birçok ile sağanak yağış uyarısı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava durumu raporunu güncelledi. Bugün İstanbul da dahil olmak üzere bir çok iç için sağanak yağış uyarısı geldi. İşte detaylar...

Meteoroloji haritası güncellendi ve Türkiye genelinde yeni uyarılar yapıldı. Bugün, yurdun kuzey kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava beklenirken, Marmara'nın kuzeyi, Batı Karadeniz kıyıları ile Samsun çevresinde yağmur ve sağanak yağışlar görülebilir.

İç ve doğu bölgelerde pus ve yer yer sis, aynı zamanda buzlanma ve don olayları da bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Hava sıcaklıkları, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda mevsim normallerinin 6-8 derece altında, diğer bölgelerde ise 1-4 derece üzerinde seyredecek. Rüzgar genellikle kuzey ve doğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen'e göre, İstanbul'da bugün yağmur beklenirken, hafta başında Karadeniz bölgesinde yağış görülecek ve Doğu Anadolu'ya kar yağışı geri dönecek. Hafta başından itibaren, doğu Anadolu hariç, iç, batı ve kuzey bölgelerde sıcaklıkların hissedilir derecede artması öngörülüyor. Batı bölgelerinde ise bir hafta süresince yağış beklenmiyor.

Sabah ve gece saatlerinde iç bölgelerde sis, ulaşımda aksamalara neden olabilir. Gökyüzünün açık olması iç bölgelerde gece sıcaklıklarını düşürerek buzlanma ve don olaylarına neden olabilir. Doğu bölgelerinde ise çığ riski devam ediyor.