İskenderun'da demir çelik fabrikasında patlama: İşte patama anı!

İskenderun'da demir çelik fabrikasında patlama: İşte patama anı!
İskenderun'da demir çelik fabrikasında patlama meydana geldi. Patlamada 2'si ağır 13 işçi yaralandı. Patlama anı güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Patlamanın meydana geldiği Tosyalı Holding'e ait fabrikanın kurucuları arasında İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı'nın da bulunduğu belirtildi. Başkan Tosyalı, Milletvekili Abdulkadir Özel ve Hatay Valisi Mustafa Masatlı'nın dün fabrikayı ziyaret ettiği ortaya çıktı.

Ercan ÖZTÜRK / MASTER HABER 

Hatay'ın İskenderun ilçesinde bir demir çelik fabrikasında meydana gelen patlamada, 2'si ağır, 13 işçi yaralandı.

İskenderun’da organize sanayi bölgesinde faaliyet gösteren bir demir çelik fabrikasında bugün öğleden sonra bilinmeyen nedenle patlama oldu. Patlamada 2'si ağır, 13 işçi yaralandı. İhbar üzerine fabrikaya sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılardan 9’u İskenderun Devlet Hastanesi’ne, 4’ü ise Dörtyol Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedaviye alınan işçilerden durumu ağır olan 2’sinin entübe edildiği bildirildi. Güvenlik kamerasına da yansıyan patlamayla ilgili savcılık soruşturma başlattı.

FABRİKANIN KURUCUSU BELEDİYE BAŞKANI FATİH TOSYALI 

Tosyalı Holding'e ait demir çelik fabrikasının İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosylalı'nın ailesine ait olduğu öğrenild. Belediye Başkanı Tosyalı'nın da geçmişte fabrikanın yönetim kurulu üyeleri arasında yer aldığı belirildi. 

MİLLETVEKİLİ, BELEDİYE BAŞKANI VE VALİ BİR GÜN ÖNCE ZİYARET ETMİŞTİ

Patlama olan fabrikayı bir gün önce Hatay Valisi Mustafa Masatlı, AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel ve İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ziyaret etmişti. Ziyarette Vali Masatlı, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı’dan, katma değerli ihracat konusunda da Türkiye’nin örnek tesislerinden biri olan Tosyalı Demir Çelik’in üretim çalışmaları hakkında bilgi almıştı. Bu ziyareti Başkan Fatih Tosyalı sosyal medya hesabından paylaşmıştı. 

Ekran Görüntüsü 2023 11 08 193829

İHMAL VAR MI? 

Demir çelik fabrikasındaki patlama ve yangın sonrası ihmal iddiaları gündeme geldi. Fabrikada daha önce de küçük çapta sıkıntılar yaşandığı ancak gerekli önlem alınmadığı iddia edildi.