İngiltere'den Türkiye'ye Eurofighter desteği! KAAN'ın uçuşu çok yakında

İngiltere'den Türkiye'ye Eurofighter desteği! KAAN'ın uçuşu çok yakında
MSB Kaynakları: “Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, İngiliz mevkidaşı ile yaptığı son görüşmede Eurofighter konusu ele alındı. İngilizler uçak satışı konusunda Almanları ikna edilmesine yardım edecekler.”

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler İngiliz mevkidaşı Grant Shapps ile gerçekleştirdiği son görüşmede Eurofighter konusunu ele almıştı. MSB Kaynakları tarafından yapılan açıklamada "İngilizler uçak satışı konusunda Almanları ikna edilmesine yardım edecekler." denildi.

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, İngiltere’den talep edilen Eurofighter uçaklarıyla ilgili olarak ilk etapta 20 adet, daha sonra da 20 adet olmak üzere toplam 40 adet son versiyon Eurofighter uçak temin edilmek istendiğini hatırlattı. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in İngiliz mevkidaşı ile yaptığı son görüşmede bu konunun ele alındığını, İngilizlerin uçak satışı konusunda Almanların ikna edilmesine yardım edeceklerine ilişkin sözlerini tekrar ettiklerini belirtti. Bakanlık kaynakları, Eurofighter uçaklarının temini konusunun yanı sıra milli muharip uçağı KAAN’ın yakında ilk uçuşu gerçekleştirerek TSK’nın envanterine girmesi için büyük bir hızla çalışıldığı belirtti.

'EUROFIGHTER' VE 'KAAN' MESAJI

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, İngiltere’den talep edilen Eurofighter uçaklarıyla ilgili olarak ilk etapta 20 adet, daha sonra da 20 adet olmak üzere toplam 40 adet son versiyon Eurofighter uçak temin edilmek istendiğini hatırlattı. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in İngiliz mevkidaşı ile yaptığı son görüşmede bu konunun ele alındığını, İngilizlerin uçak satışı konusunda Almanların ikna edilmesine yardım edeceklerine ilişkin sözlerini tekrar ettiklerini belirtti. Bakanlık kaynakları, Eurofighter uçaklarının temini konusunun yanı sıra milli muharip uçağı KAAN’ın yakında ilk uçuşu gerçekleştirerek TSK’nın envanterine girmesi için büyük bir hızla çalışıldığına işaret etti.