İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'dan haber geldi: Kapsül beklenenden erken kenetlenecek

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'dan haber geldi: Kapsül beklenenden erken kenetlenecek
Türkiye, ilk astronotumuz Alper Gezeravcı'nın uzaya gidişini büyük bir heyecanla izlemişti. 14 gün sürece yolculuktan haber geldi. Kapsül beklenenden erken kenetlenecek açıklaması yapıldı.

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, hepimize büyük bir gurur yaşattı, yaşatmaya da devam ediyor. Tüm Türkiye kendisinin şu anda nasıl olduğunu merak ederken, açıklama geldi. Gezeravcı'yı taşıyan kapsülün Uluslararası Uzay İstasyonuna doğru yolculuğu devam ediyor. Gezeravcı ile birlikte 3 astronotun daha bulunduğu Dragon kapsülünün Uluslararası Uzay İstasyonu'na kenetlenmesi beklenenden 56 dakika erken gerçekleşecek. Axiom'dan yapılan açıklamada "Kapsülün Uluslararası Uzay İstasyonu'na TSİ 12:19'da kenetlenmesi bekleniyor." denildi. Daha sonra ise saat değişti.

ATATÜRK'ÜN SÖZLERİYLE DÜNYAYA SESLENMİŞTİ

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın da yer aldığı uzay yolculuğu başladı. SpaceX, Axiom 3 fırlatmasını dün saat 00.49'da gerçekleştirdi. Tarihe geçen Gezeravcı'nın uzaydaki ilk sözü ise "İstikbal göklerdedir" oldu.

Astronotların bulunduğu Dragon kapsülünün 20 Ocak TSİ 13:15'te Uluslararası Uzay İstasyonu'na kenetlenmesi bekleniyordu.

SAAT GÜNCELLENDİ

Türkiye’nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı’yı taşıyan Dragon uzay aracının Uluslararası Uzay İstasyonu’na 12:27 olarak açıklanan kenetlenme saati 12:45-13:45 arası olarak güncellendi.