İlim Yayma Vakfı Genel Kurulu… Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu ve gözünü kin bürümüş yönetimi, günümüzün Nazi canisi

İlim Yayma Vakfı Genel Kurulu… Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu ve gözünü kin bürümüş yönetimi, günümüzün Nazi canisi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Üniversitesi'nin konferans salonunda düzenlenen İlim Yayma Vakfı 53. Olağan Genel Kurulu'nda açıklamalarda bulundu. Gazze'de masum sivilleri katleden İsrail'in tahammül sınırlarını aştığını belirten Erdoğan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu için “Günümüzün Nazi canisi” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İlim Yayma Vakfı Genel Kurulu'nda önemli mesajlar verdi.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

Nitelikli bilimsel çalışmaları teşvik ederek bilim hazinemizin zenginleşmesini sağlayacağız. İlim Yayma Vakfı'nın bu konuda daha hızlı yol alacağımızı sağlayacağına inanıyorum. İlim Yayma Vakfı'nın her bir mensubuna Rabbimden muvaffakiyetler diliyorum.

“İSRAİL, TAHAMMÜL SINIRLARINI AŞTI”

7 Ekim'den bu yana Gazze'de yaşananlar tahammül sınırlarını aşmıştır. Terör devleti olan İsrail, Filistinli kardeşlerimize yönelik tam anlamıyla soykırım politikası uygulamaktadır. 32 binden fazla Filistinli şehit oldu. 72 bin Filistinli ise yaralandı. 2 milyon insan evlerini terk etmek zorunda kaldı. Camiler, üniversiteler ve sivil yerleşim yerleri harabeye döndü. Bir barbarlıkla karşı karşıyayız.

Netanyahu ve yönetimi, Gazze'de işledikleri insanlık suçlarıyla günümüzün Nazileri olarak isimlerini Hitler, Mussolini ve Stalin'in yanına ekletmişlerdir. Bu katliamcılarının uluslararası hukuk önünde de hesap vermeleri için gerekeni yapıyoruz, yapacağız. 155 günde gerçekten yüreklerimizi dağlayan bir insan olarak yüzümüzü kızartan utanç verici pek çok hadiseyle karşılaştık.

istanbul-cumhurbaskani-erdogan-gazzed-23740.jpg

“FİLİSTİN HALKI İÇİN TÜM İMKANLARIMIZI SEFERBER ETTİK”

Müslüman alemi, Filistin'e kardeşlik görevini tam olarak yerine getiremedi.

'Türkiye dünya 5'ten büyüktür' haykırışıyla bize biçilen bu role itiraz etmiştir. Ülke ve millet olarak İsrail'in saldırılarının ilk gününden itibaren Filistin halkı için tüm imkanlarımızı seferber ettik.

Bu hafta Filistin Devlet Başkanı Sayın Mahmud Abbas'ı Ankara'da misafir ettik. Hamas ve diğer Filistinli gruplarla yakın temas halindeyiz. Filistinli kardeşlerimize tüm imkanlarımızla yardımcı olmaya çalışıyoruz.

Hiç kimse bize Hamas için terör örgütü ifadesi kullandırtamaz. Hamas'ın arkasında dimdik duran bir ülke Türkiye. Filistin davasına gönül verenler olarak birbirimize ok atmak yerine bu habis zihniyetle mücadele etmeliyiz.

Kaynak:Master Haber