İçişleri Bakanlığı'ndan Tunç Soyer’e soruşturma! 'Halkı kin ve düşmanlığa teşvik' ile suçlanıyor

İçişleri Bakanlığı'ndan Tunç Soyer’e soruşturma! 'Halkı kin ve düşmanlığa teşvik' ile suçlanıyor
İçişleri Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e Osmanlı Devleti'ne ve son padişah Vahdettin'e hakaret ettiği gerekçesiyle soruşturma başlattı. Soruşturma, Soyer'in 9 Eylül'de şehrin işgalden kurtuluşunun 100. yıldönümündeki konuşmasında "halkı kin ve düşmanlığa teşvik' ettiği ileri sürüldü. Soyer, "Sözlerim Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk’undan alınmıştır. Her sözümün arkasındayım. Buyrun, buradayım" dedi.

İçişleri Bakanlığı tarafından, Tunç Soyer'e Osmanlı Devleti'ne ve son padişah Vahdettin'e hakaret ettiği iddiasıyla soruşturma açıldı. Soyer'in 9 Eylül'de gerçekleştirdiği konuşma gerekçe olarak gösterildi. 

"HAKARET, HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA TAHRİK" İDDİASI

Edinilen bilgilere göre, iki müfettiş görevlendiren bakanlık, Soyer'in Osmanlı Devleti'ni ve yöneticilerini hedef gösterdiği, kişinin hatırasına hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçlarını işlediği iddia edildi.

Soyer'in “100 yıl önceydi. Bu toprakları yönetenler gaflet, delalet ve hatta hıyanet içindeydi. Gençler, kadınları, çocukları, geleceği hiç düşünmediler. Sadece saraylarındaki saltanatı korumak için bütün bir milleti ateşe attılar. İnsanlık onurumuzu, bağımsızlık tutkumuzu ve yaşam hakkımızı ayaklar altına aldılar ve teslim oldular” diyerek, Osmanlı Devleti ve yöneticilerini hedef gösterdiği iddia edildi.

Soyer'in kişinin hatırasına hakaret, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik suçunu işlediği ileri sürüldü. 

Hakkında soruşturma açılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Sözlerim Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk’undan alınmıştır. Her sözümün arkasındayım. Buyrun, buradayım" dedi.