Herkes bunu merak ediyor! İzmir'deki 3.9 büyüklüğündeki deprem neden şiddetli hissedildi?

', }; player.ima(options); player.play(); }); }); } document.addEventListener("cmready", loadCMPlayer5560); document.addEventListener("cm-infinity-scroll-changed", loadCMPlayer5560);
İzmir'de merkez üssü Buca ilçesi olan 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin büyüklüğü sosyal medyada gündem oldu. İzmirliler çok şiddetli olan sarsıntının 3.9'dan daha büyük olduğu mesajları paylaştı. Deprem anında yaşanan panik anları kameralara yansıdı. Prof. Dr. Naci Görür'den açıklama geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan (AFAD) alınan bilgiye göre, merkez üssü Buca ilçesi olan 3.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Saat 23.53'de meydana gelen sarsıntı, yerin 9.23 kilometre derinliğinde oluştu.

3.9 NEDEN BU KADAR SALLADI

İzmirliler 3.9 büyüklüğündeki depremde çok şiddetli sarsıntı hissetti. Birçok vatandaş sosyal medya hesabından depremin 3.9'dan daha büyük olduğu yönünde yorumlar yaptı. Herkes bu sorunun yanıtını araştırmaya başladı. Peki İzmir'de 3.9 büyüklüğündeki deprem neden çok şiddetli hissedildi. Depremle ilgli Prof. Dr. Naci Görür sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı: 

Arkadaşlar, Zafer-Buca/İzmir’de 4,0 büyüklükte deprem oldu. Aynı yerde aynı büyüklükte bir depremde 1.10.2023 tarihinde de olmuştu. Deprem İzmir ve Dağkızılca Fayları arasında. Bu faylar Gediz Grabeninin güney sınırındaki fay distemimin bileşenleri. Geçmiş olsun.

DEPREMDE PANİK ANLARI KAMERADA 

Deprem, kentte kısa sürede paniğe yol açarken, herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Deprem anında yaşanan panik anları ise saniye saniye kameralara yansıdı.