Hava sıcaklıkları düşüyor! Meteoroloji’den uyarı yapıldı: Sağanak yağışlara dikkat

Hava sıcaklıkları düşüyor! Meteoroloji’den uyarı yapıldı: Sağanak yağışlara dikkat
Meteoroloji’nin son tahminine göre, ülkenin birçok bölgesinde yağışlı hava etkili olacak? Bugün hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara, İzmir 15 Mart hava durumu…

Meteoroloji, 15 Mart 2024 tarihli hava durumu raporunu yayımladı. Meteoroloji'nin son dakika uyarısına göre, Türkiye genelinde etkili olan sağanak yağışlı hava hafta sonu da etkisini sürdürecek.

Ülkenin genelinin parçalı ve çok bulutlu, Trakya kesimi, Muğla ve Şanlıurfa çevreleri hariç yurt genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Orta Toroslar çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların, Şırnak çevreleri, Adana ve Hatay kıyıları ile Siirt'in doğu, Hakkâri'nin batı kesimlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Orta Torosların yüksek kar örtüsüne sahip dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır. Yurdun güneydoğu kesimlerinde toz taşınımı bekleniyor.

ekran-goruntusu-2024-03-15-080332.png