Hatay'daki 4.8 büyüklüğündeki depremin ardından uzmanlardan, vatandaşlara uyarı üstüne uyarı geldi

Hatay'daki 4.8 büyüklüğündeki depremin ardından uzmanlardan, vatandaşlara uyarı üstüne uyarı geldi
Hatay saat 05:32'de 4.8 büyüklüğünde deprem ile sarsıldı. Vatandaşlar panikle uykularından uyanırken uzmanlardan uyarı üstüne uyarı geldi.

6 Şubat depreminin izleri silinmemişken Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde 4.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sabah 05:32'de meydana gelen deprem vatandaşları uykusundan uyandırdı. Hem AFAD hem de İçişleri Bakanı Yerlikaya saha çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Şu ana kadar herhangi bir olumsuz durumun olmadığı öğrenildi. Hatay'da yaşanan 4.8'lik sarsıntının ardından Paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş, depremin Doğu Anadolu Fay Zonu'nda meydana geldiğini açıkladı.

UZMANLARDAN UYARI

Merkez üssü Hatay Kırıkhan olan 4.8 büyüklüğündeki depreme dair "bağımsız bir deprem" açıklaması yaptı. "Bağımsız" anlamındaki depremler depremin artçı olmadığını yani yeni bir deprem olduğunu ifade eder. Ancak Yer Bilimleri Uzmanı Serkan İçelli ise bu depremin bir artçı olduğunu söylüyor. İçelli sosyal medyadan vatandaşları bilgilendirdi ve "6 Şubat Narlı segmentinin aynı anda gerilim aktarması ile çalıştırdığı AMANOS segmentinin güney parçası bu depremle yırtılmış oldu. Artçı niteliğinde bir deprem" dedi.

BÖLGEDE DEPREM DEVAM EDEBİLİR

İçelli artçılar olabileceği konusunda da uyardı: "Akma gerilmesini izleyen, kısa bir kopma gerilmesi yaşadıktan sonra yırtılmalar devam edebilir. Yavaş sürüklenim yaparak çok yüksek moment üretmeden bu tip artçılar sürecektir."