Hamına da mamına da ne demek?

Hamına da mamına da ne demek?
Beşiktaş Teknik Direktörü Burak Yılmaz’ın Yaşar Kemal Uğurlu ve diğer hakem kararları ile ilgili tepkisi sırasında kullandığı “Hamına da mamına da” sözü merak konusu oldu. Peki hamına da mamına da ne demek? Hamına mamına bir ata sözü mü? Hamına mamına nedir? İşte yanıtı...

Trendyol Süper Lig'in 11. haftasında Antalyaspor'a 3-2 mağlup olan Beşiktaş Teknik Direktör’ü Burak Yılmaz maç sonu yaptığı açıklamada hakem kararlarına sert tepki gösterdi. Burak Yılmaz röportajda “Keyfine göre bir maç bizi doğru bir maç onu doğra… Hamına da mamına da” şeklinde konuştu.

HAMINA DA MAMINA DA NE DEMEK?

Burak Yılmaz’ın röportajında yaptığı açıklamada “hamına da mamına da” sözü futbolseverler tarafından merak konusu oldu. Vatandaşlar “Hamına da mamına da ne demek?” sorusunun yanıtını aramaya başladı.

Peki hamına da mamına da ne demek? Hamına da mamına da deyim mi? İşte detaylar..

Hamına da mamına da sözü bilinen atasözleri ya da deyimler arasında yer almıyor. Ancak bazı müstehcen fıkralarda geçtiği görülüyor. Bir padişah hikayesinde şair ile hünkarın arasında incir ağacında geçen diyaloğa yansıyan bu sözün anlamı hikayenin sonunda müstehcen şekilde bitiyor. 

İŞTE HAMINA MAMINA HİKAYESİ 

Günün birinde padişaha şiir yazmak için ilham gelir. "Çıktım ağaca yedim hamını mamını" diye şiire başlar. "Çıktım ağaca yedim hamını” diye mırıldanır padişah. Ancak devamı bir türlü gelmez… Padişah şiiri tamamlamak için her gün düşünür ama bir türlü ilham bir daha gelmez. Uykuları kaçan padişah ülkenin en ünlü şairlerinden birini yanına çağırır. Şiirin devamını getirmesini ister. “Bunu yap ne dilersen dile benden” der padişah. Şair şiirin devamını şöyle getirir: "Çıktım  ağaca yedim hamını mamını... Düşersen aşağı görürsün….