Halil Umut Meler'in hakem arkadaşı Master Haber'e açıkladı! "Hakemliği bırakmayacak"

MKE Ankaragücü-Rizespor karşılaşmasının ardından Faruk Koca'nın Halil Umut Meler'e yumruk atmasıyla ilgili eski hakem Deniz Ateş Bitnel, Master Haber moderatörü Figen Civan'a özel açıklamalarda bulundu. Yaşanan olayların ardından Meler'in hakemliği bıraktığı iddialarına yanıt veren Bitnel, "Kendisine ulaştım. Şokun etkisiyle söylemiş. Hakemliğe devam edeceğini düşünüyorum" dedi.

Türk futboluna 'utanç gecesi' olarak geçen dünkü MKE Ankaragücü-Rizespor karşılaşmasının ardından yaşananları eski hakem Deniz Ateş Bitnel, Master Haber moderatörü Figen Civan'a değerlendirdi.

MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın Halil Umut Meler'e yumruk atmasından insani olarak rahatsızlık duyduğunu kaydeden Bitnel, "Sabaha kadar uyuyamadım. Hakem arkadaşımın o tarz bir görüntüsünün karşıma gelmesi insani olarak rahatsız etti beni. Benzer bir durumla karşılaşmıştım. O dönemde de dünyaya konu olmuştu bu olay. Şu anda da dünya bu olayı konuşuyor. Gerekli tedbirler alınsaydı olaylar buraya kadar gelmeyecekti." ifadelerini kullandı.

"BİZ DÜN KAPKARA BİR GECE YAŞADIK"

Bir kulüp başkanının bunu yapmasının kabul edilemez olduğunu ifade eden Bitnel, "Vicdanen yere düşen birinin kafasını tekmelemek, bir gaddarlık, canilik. Biz dün kapkara bir gece yaşadık. Uykularımız kaçtı. Zor günlerinde Halil Umut Meler'in yanında olmak isterdim. Düne göre daha iyi olduğunu öğrendim." dedi.

"HALİL UMUT MELER HAKEMLİĞİ BIRAKMAYACAK"

Dün yaşanan olayların ardından Halil Umut Meler'in hakemliği bıraktığı iddialarına da yanıt veren Bitnel, şunları söyledi:

"Dün yaşadığı şokun etkisiyle hakemliği bırakacağım dememiş. Benden bu kadar gibi bir cümle çıkmış ağzından. Ama o şokun etkisiyle söylemesi gayet normal. Hakem arkadaşlarının ve devlet büyüklerinin paylaşımları, onu desteklemesi, milli gururumuz olması, gelecekte büyük turnuvalarda ülkemizi temsil edecek olması sarf ettiği cümlelerden geri adım attıracaktır. Ben hakemliğe devam edeceğini düşünüyorum."

Yaşadığı şokun etkisiyle telefonlarına bakamadığını dile getiren Deniz Ateş Bitnel, "Arkadaşlarım vasıtasıyla kendisine ulaştım. Onların anlattıklarından yorumladığımız bu. O yüzden hakemliğini bırakacağını düşünmüyorum." dedi.

HAKEM MELER SAHALARA NE ZAMAN DÖNECEK?

Bitnel, bu tarz travmaların toparlanmasının süresi çok uzun sürdüğünü kaydetti. "3 ay, 5 ay deriz ama Halil Umut Meler ve hakemler olarak bu tarz psikolojik baskılara alışık olduğumuz için kısa sürede toparlanacağını düşünüyorum" diyen Bitnel, "Sadece ailesi yönünden bu travma biraz uzun sürebilir. Muhtemelen devre arasına kadar maç almayacaktır." ifadelerini kullandı.

Kendisinin hakemlik döneminde kulüp başkanı ya da yöneticisi tarafından tehdit, mobing görüp görmediği sorusuna yanıt veren Bitnel, şöyle yanıt verdi:

"Teknik adamlar, futbolcular, başkanlar genelde soyunma odasında itiraz tavırlarında bulunuyorlar. Bana böyle bir söylemde bulunulmadı. Sadece bir kez Galatasaray - Bursaspor maçıydı. Bursaspor'un rahmetli başkanı bir soyunma odasına gelip tebrik ederim ama vicdanınız rahat mı demişti. Ama bir hata yaptıysanız sizi bir düşünceye itiyor. Rahmetli başkan İbrahim Yazıcı'nın söylemi bile tehditvari olmasa bile en azından bu tarz yaklaşımından dolayı tebrik etmiştim. Birazcık itidalli olmakta fayda var."

"TAKIM KÜME DÜŞÜRÜLMELİ"

Eski Trabzonspor Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu'nun döneminde hakemleri rehin alması olayının hatırlatılması üzerine, TFF'nin almış olduğu önlemleri değerlendiren Deniz Ateş Bitnel, "Aslında olayların buraya gelmesindeki sebep birazda bu ceza sistemindeki adaletsizlik. Hakemi hürriyetinden mahrum eden bir kişinin 8 ay ceza alması hangi vicdana sığar. Bu tarz davranışta bulunan kişilerin Türk sporundan uzaklaştırmak, ne yönetici olabilmesi ne de herhangi bir spor izleyicisi olmasını engellemek lazım. Dünkü yaşanan olay emsal bir karara imza atılacak bir olay olmalı. Belki 'yuh' diyecekler ama, bir kişinin sebep olduğu bu kaostan dolayı takım küme düşürülmeli ya da ağır yaptırımlarla puan cezası verilmeli. Böylece her yönetici ayağını denk almalı." dedi.

"HEM SİYASİ HEM DE SPOR HAYATI BİTMİŞ OLACAK"

"Spor camiası içinde kulağınıza şiddet söylemleri geliyor mu?" sorusuna da yanıt veren Bitnel, sözlerini şöyle sonlandırdı:

"Kulüp başkanlarının aslında baba rolüne soyunması gerekirken, birazcık mafyavari hareketleri Türk futbolunu bu hale getirdi. Dolayısıyla birikti birikti en sonunda başkan geldi hakeme vurdu. Oraya gelene kadar bu problemleri önlemesi gereken kişiler, görevlerini yapabildiler mi? Devletin gerekli bakanları, mecraları bununla ilgili açıklama yaptı. Başkan hakkında yapılan açıklamalardan sonra o başkanın hem siyasi hem spor hayatı bitmiş olacak. Bu hamle emsal bir karar teşkil edecek."