Halil Umut Meler taburcu edildi

MKE Ankaragücü-Rizespor maçının ardından başkent ekibi başkanı Faruk Koca'nın yumruk saldırısına uğrayan ve elmacık kemiği kırılan hakem Halil Umut Meler, tedavisinin ardından taburcu edildi.

Geçtiğimiz gün oynanan MKE Ankaragücü-Rizespor maçının ardından başkent ekibinin başkanı Faruk Koca ve yanındakilerin yumruk ve tekmeli saldırısına uğrayan hakem Halil Umut Meler'den sevindiren haber geldi.

Faruk Koca'nın yumruğu sonrası Meler'in elmacık kemiğinde kırık oluştu. Hastaneye kaldırılan Meler, tedavi görüyordu. Tedavileri tamamlanan Meler, bugün sabah saatlerinde taburcu edildi.

1-018.jpg

"HERHANGİ BİR RAHATSIZLIĞI KALMADI"

Meler, hastane çıkışında açıklama yapmayarak gazetecileri selamladı.

Meler'in sağlık durumuyla ilgili son bilgiyi ise doktoru yaptı. Kameralar karşısına geçen Meler'in doktoru, "Taburcu ettik. Morali gayet iyi. Gittiği yerde kontrolleri olacaktır. Gözündeki şişlik dışında bir rahatsızlığı kalmadı. Her sporcuda boyun fıtığı oluyor. Travma nedeniyle boynunda bir düzleşme oluşmuş. Tedbir nedeniyle boyunluk taktık. Kanama azaldı, küçük bir çatlaktı."

NE OLMUŞTU?

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Koca, 1-1 berabere kaldıkları Çaykur Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler'e yumrukla saldırdı, darbeyle yere düşen Meler bazı kişilerce de tekmelendi.

Olayın ardından hastaneye giden Koca, emniyet güçlerinin gözetiminde hastanede tedavi gördü. Koca'nın gözaltı işlemleri ve ilk ifadesi hastanede alındı.

Kulüp Başkanı Koca'nın da arasında olduğu 3 şüpheli savcılık sorgusunun ardından, nöbetçi sulh ceza hakimliğince "6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanuna aykırılık" ve "kamu görevlisini yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle yaralama" suçlarından tutuklandı.

Koca dahil tutuklanan 3 kişi Sincan Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildi.