Hakan Fidan MOSSAD Başkanı'na diz çöktürdü! Görüşmenin perde arkasını masterhaber.com yazarı Özkan Tamirak tek tek anlattı

Hakan Fidan MOSSAD Başkanı'na diz çöktürdü! Görüşmenin perde arkasını  masterhaber.com yazarı Özkan Tamirak tek tek anlattı
Master Gündem programında "MOSSAD Başkanı Hakan Fidan'a ne dedi?" sorusunu yanıtlayan masterhaber.com yazarı Özkan Tamirak, telefon görüşmesinin perde arkasını tek tek anlattı. Hakan Fidan, MOSSAD'a resmen diz çöktürdü.

"MOSSAD Başkanı Hakan Fidan'a ne dedi?" başlıklı köşe yazısıyla epey ses getiren masterhaber.com yazarı Özkan Tamirak, Master Gündem programında masterhaber.com yazarı Murat Kelkitlioğlu ile gündemi değerlendirdi. Herkesin merak ettiği konuyu canlı yayında açıklayan Tamirak, "Hakan Fidan, MOSSAD'a diz çöktürdü" dedi.

"Mossad, Hakan Fidan'a ne dedi?" başlıklı yazısıyla gündeme oturan Özkan Tamirak şunları söyledi:
Biraz geriye gitmek istiyorum. 2021'de başladı MİT'in MOSSAD hücrelerine yönelik operasyonu. Adı Muteni Operasyonu. Burada ne yapıyorlardı, adam kaçırıyorlardı, takip ediyorlardı. 29 kişi yakalandı.

Aralık 2022'de de bir operasyon yaptı. Yine burada dedektifleri kullandılar. Ardından nisan 2023'de operasyon yapıldı ve 17 kişi gözaltına alındı. Bu neden önemli? İsrail istihbaratı MOSSAD, Türkiye'de bilgi faaliyetleri yürütmek istiyor. Çok yüklü miktarda paralar ödüyorlar. En iyi otellerde ağırlıyorlar. Ülkede kullandıkları ajanlarını yalan makinesine sokuyorlar. Ödemeleri elden yapıyorlar. Gümrükte sorun yaratmayacak çantalar oluşturuyorlar. O çantalarla parayı ülkeye soktular veya çıkardılar. Ülkeme ihanet mi ediyorum psikolojisine kapılmasınlar diye paranın miktarını yükseltip buna da maske demişler. MİT bu konuda 2 yıldır faaliyet yürütüyordu. MİT adım adım bu hücreleri takip etti ve çöktüler.

MOSSAD BAŞKANI, HAKAN FİDAN'DAN ÖZÜR DİLEDİ

Bu ilk operasyonda MOSSAD çok şaşırdı. Ajanların görüntüleri, yakalanma görüntüleri her detayıyla MİT bunları ortaya çıkardı. Dönemin MİT Başkanı, şu anki Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ı arayan MOSSAD Başkanı özür diledi. Hakan Fidan, MOSSAD'a diz çöktürdü. Fidan, "Benim ülkemde casusluk faaliyeti yürütmeyin, kimlerle irtibatta olduğunuzu biliyoruz, yine yakalayacağız" dedi ve yine yakalandılar.

İsrail'deki katliamda Türkiye'nin tavrını çok merak ediyorlar.

İlgili Haberler

Kaynak:Master Haber